Rapeat Buffalowingsit ja Aurajuustodippi

Palasin viime sunnuntaina tyttöjen viikonlopun vietosta Helsingistä ja suunnitelmissa oli lasten nukkumaan mentyä leffa-ilta kotosalla. Elokuva ja herkkuruokaa parhaassa kainalossa oli loistava päätös aivan ihanalle viikonlopulle ja täytyy sanoa että tällä kertaa ruokapuoli osui niin nappiin kuin meidän kohdalla vain osua voi. Kyseessä ei todellakaan ole mikään uusi tai ihmeellinen ruokakeksintö vaan aivan perinteiset wingsit ja aurajuustodippi. Minä vain en ole tehnyt näitä koskaan aiemmin itse ja olin näistä aikaansaannoksista aivan seitsemännessä taivaassa!

Nyt siis ohjetta kehiin. Minusta nämä ovat viikonloppuruokaa parhaimmillaan, joten jos tämän lauantai-illan setit ovat omalla kohdallasi vielä avoimena kokeilepa näitä.


Rapeat Buffalo-Wingsit ja Aurajuustodippi


Valmista ensin aurajuustodippi. Sen on hyvä antaa makustua jääkaapissa pari tuntia.

Aurajuustodippi

Tarvitset:

1,25dl turkkilaista jogurttia
0,5dl majoneesia
85g(puoli pakettia) Valion Aurajuustoa
hieman suolaa ja mustapippuria myllystä

Murenna Aurajuusto ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita huolellisesti ja nosta jääkappiin vetäytymään.

Rapeat Buffalo-Wingsit

Tarvitset:

800-1000g maustamattomia siipiä (mitä suuremman kokoisia sen mehukkaampia!)
1dl vehnäjauhoja
2tl suolaa
1tl cayennepippuria
ripaus valkosipulijauhetta
Siipiveikkojen (medium) hotwings kastiketta

Sekoita kulhossa keskenään jauhot ja mausteet. Lisää joukkoon siivet ja pyörittele niitä niin että ne jauhottuvat kauttaaltaan. Anna seistä puoli tuntia. Laita kiertoilmauuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kaada syvään kulhoon reilusti hotwings kastiketta. Pyörittele jauhotetut siivet kastikkeessa ja aseta  ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista siipiä uunissa noin 40 minuuttia ja valele niiden pinnalle kastiketta vielä kerran uunista noston jälkeen. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile Aurajuustodipin ja esimerkiksi dippivihannesten kanssa.



Ihanaa viikonlopun jatketta kaikille!!<3

Seuraavaksi täällä blogin puolella on luvassa Ystävät + Punavuori -fiilistelyä ja pari "syö täällä" vinkkiä ihanaan Helsinkiin.

Kommentit

Suositut tekstit