1. Adventti

Sieltä se joulukuu sitten saapui ja niin saapui myös ensimmäinen adventti jota vietettiin joulutohinoissa. Meillä ensimmäinen adventti on lasten pikkujoulu jolloin leivotaan pipareita ja tarkkaillaan josko olisi tonttuja liikkeellä. Lasten kasvaessa sitä huomaa että pikku hiljaa on alkanut muodostua niitä ikiomia jouluperinteitä jotka sitten vuosi vuodelta vahvistuvat.

Lunta ei olla vieläkään saatu joten lasten huoneen ikkunaan piti itse väsätä hiutaleet. Eevi toimi hommassa hyvänä apuna, tosin hän ilmoitti leikkelevänsä milloin housuja ja milloin kissoja tai koiria ja jostain kumman syystä pienen pieniin hiutaleisiin (housuihin, kissoihin ja koiriin)  kului hirveästi teippiä...:D


Lasten huoneen pikkukuusi sai oikeat koristeet ylleen aiempien kiikareiden ja tonttulakin sijaan. Aidon joulukuusen haemme sitten Rauman kotiin ja silloin koristeet taitavat olla jotain aivan muuta kuin sinisiä ja pinkkejä palloja..;)


Täytyy kyllä todeta että lasten oma pikkukuusi on aivan ihana tunnelman ja joulumielen luoja pienten huoneessa. Eikä sen suhteen ole mitään väliä onko koristeet yksina ryppäinä siellä täällä, kunhan ipanoiden oma kädenjälki näkyy.


Paraisten piparkakkutaikinan sen ainoan oikean tein lauantai-iltana jääkaappiin valmiiksi ja pipareiden leipominen ja koristelu olikin lapsille varmasti sunnuntain odotetuin ohjelmanumero. Leipominenhan menee meillä sillä viisiin että lapset aloittaa ja kun kuormasta on saatu maistella tarpeeksi taikinaa ja pari piparia on pellillä niin äiti voi sitten viedä homman loppuun (paitsi että Eevi täytyy kirjaimellisesti ajaa pois pöydästä tai kaikki taikina katoaa parempiin suihin). Sama laulu koristeluissa, kaikkea on ehdottomasti koemaistettava ja moneen kertaan...:D


Leipomisten jälkeen lähdimme sushille ja mystisesti tänä aikana oli tonttu vieraillut meidän parvekkeella. Pienet nimillä varustetut lahjakassit odottelivat parvekkeen pöydällä ja siitäkös se riemu sitten repesi. Herkkujen lisäksi pussukoista löytyi Eeville pikkuponit ja tarroja ja Eemilille pikkupelaajia ja matka kokoinen Piirrä ja Arvaa-peli. 


Vaikka Eemil ei ole mikään erityisen innokas piirtelijä niin tämä peli oli silti mieluinen ja oli hauska nähdä miten hän sai piirrettyä sellaisia kuvia joita hän ei normaalisti piirrä. Alla näkyvä koira oli ehkä illan hellyttävin taiteilu.<3 :)


Lopuksi mentiinkin sitten saunaan jonka jälkeen oli nukkumaan menon aika. Lapset kävivät vielä sängyssäkin kierroksilla kun tiesivät että seuraavana aamuna päästäisiin joulukalenterien kimppuun. 

Veikkaan että on aikamoinen kuukausi tulossa...;D

Nyt hauskaa viikon alkua jokaiselle!!


Kommentit

Suositut tekstit