Time Piece

Elämä on tässä ja nyt, tänään.
Se on ainoa elämä josta voit olla varma.
Käytä tämä päivä hyvin.
Elä tämä päivä antaumuksella.

- Dale CarnegieJos haluat tuntea menneen,
katso nykyisiä olosuhteitasi.
Jos haluat tuntea tulevaisuuden,
katso nykyisiä tekojasi.

Aika. Ystävä vai vihollinen? Varmaa on että se kuluu, mutta millaisiin asioihin me sitä kulutamme ja keiden kanssa. Olen viime aikoina kiinnittänyt huomiota siihen kuinka paljon hoen mielessäni kiire sanaa ja kuinka paljon sen yhden pienen sanan hokeminen minuun vaikuttaa. Viimeksi tänä aamuna tuskailin itsekseni tulevaa "kiireistä" päivääni; pitää siivota koko huusholli (koska en eilen saanut itsestäni mitään irti), käydä tekemässä jättiostokset Prismassa, käydä läpi koulujuttuja ja leipoa Iisakin huomisille syntymäpäiväjuhlille. Todellisuudessa tänään ei ole ollut yhtään kiireistä hetkeä. Joo, olen kyllä siivonnut, käynyt kaupassa ja aloittanut leipomiset, mutta en ole tehnyt mitään niistä asioista kiireellä. Kuitenkin yksin aamukahvia juodessa täytyi lietsoa itsensä siihen rintaa puristavaan olotilaan jossa tuleva päivä olisi taistelua aikaa vastaan. Miksi ihmeessä? 
Aina tulee vastaan tilanteita kun on ihan oikeasti kiire, mutta luulen että meistä aika moni kiihdyttää itsensä stressiin myös niinä hetkinä kun ei todellakaan tarvitsisi. Stressi voi tietysti parantaa suoriutumista, tuoda lisää skarppiutta, mutta väitän että niinä hetkinä kun stressi ihan kirjaimellisesti synnytetään vain oman pään sisällä, se ainoastaan sotkee asioita. 

Niinpä yritän nämä pääsiäisen pyhät hokea itselleni jotain aivan muuta sanaa kuin kiire. Se sana voisi olla vaikka Kiitos. Kiitos tästä ajasta jota saan elää, kiitos siitä että saan tehdä asioita joilla kykenen vaikuttamaan tulevaisuuteen ja kiitos rakkaistani, erityisesti siitä, että saamme tällä hetkellä viettää yhteistä aikaa enemmän kuin koskaan ennen. 
Aika on ihmisen tärkeintä pääomaa, mutta se kuluu yhtä lailla riippumatta siitä mihin sitä kulutetaan. Aika voi olla rahaa, mutta useammin sen soisi olevan rakkautta.<3


Muista että aina voit ansaita lisää rahaa.
Kun aika on käytetty,
se on ikuisesti mennyttä.

Zig Ziglar
Kuvien kello on 30-vuotis lahja mieheltäni, kauan haaveiltu Longinesin Grande Classique. Kaunis kuin koru sekä jotain, mikä tulee aina muistuttamaan minua siitä, keiden kanssa aika on arvokkaimmillaan. 


Rauhallista ja viipyilevää
Pääsiäistä jokaiselle!Kommentit

Suositut tekstit