Pluk ja ihana aamiainen Amsterdamissa


Meidän Amsterdamin reissun ylivoimaisesti paras kahvilalöytö, Pluk! Aivan täydellinen aamiaispaikka miljöötä, tunnelmaa ja tarjottavia myöten.




Etenkään aikuisten reissuilla hotelliaamupala ei ole minulle alkuunkaan välttämättömyys, kiitos hotellihuoneissa olevien kahvikoneiden joiden avulla minussa majaileva aamuinen kofeiinivajehirviö ei pääse valloilleen...:D Löysimme ensimmäisenä aamupäivänä niin ihastuttavan aamiaspaikan että sinne oli päästävä seuraavana päivänä vielä uudestaan. Kahvila sijaitsi lähellä hotelliamme ihastuttavalla pikkukadulla ja valloitti heti meidät valoisuudellaan ja kaunilla sisustuksellaan. 
Perinteisten kahvilatajottavien lisäksi Plukissa myytiin myös sisustusesineitä kaikissa pastellin sävyissä. Mieli olisi halajannut täältä mukaan vaikka ja mitä, mutta koska kotimme (selvästikin liian vähäiset!;))  keittiönkaapit tursuavat astioita ja uusille sisustusesineillekään ei yksinkertaisesti ole tilaa tai paikkaa, täytyi kahvilasta poistua täysien käsien sijaan pelkästään täydellä vatsalla. 






Hotelliaamiaisten paras puoli ovat tietysti runsaat ja monipuoliset tarjottavat. Jos aamiainen ei kuitenkaan automaattisesti sisälly huoneen hintaan on se mielestäni usein tolkuttoman kallis suhteessa siihen minkä verran sitä todellisuudessa omaan pöytään buffetista tarjottavia kiikuttaa. Lomamatkoilla meillä on tapana syödä illallinen melko myöhään jolloin heti aamulla herätessä ei ole nälkä, sitten sitä huomaa maksavansa kymmeniä euroja croisantista, kahvista, ehkä mehulasillisesta ja muutamasta hedelmän palasta. Siksi mielestäni varsinkin näin aikuisten kesken matkatessa aamiainen on mukavampi nauttia vähän myöhäisempänä ajankohtana ja maksaa oikeasti vain siitä mitä syö. Ja totta puhuen harvemmin sitä perinteisellä hotelliaamiaisella saa yhtä maittavaa kattausta kuin alla olevassa kuvassa.:)


Voin siis todellakin suositella tätä kahvilaa kaikille Amsterdamiin matkaaville, niin rauhalliseksi päiväkahvipaikaksi kuin aamiaispaikaksikin. Kahvilan osoite on Reestraat 19 ja vaikka oma hotelli ei aivan kahvilan kupeessa sijaitsisikaan kannattaa kahvilan kulmilla käydä pyörähtämässä ihan muutenkin. Kyseinen alue on todella kaunista ja viihtyisää. Lisäksi mm. Anne Frankin talo sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä tästä kahvilasta.

Herkullista ja mukavan leppoisaa sunnuntaita kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit