Jääkiekkokakku

Heipskukkuu! Lupailin laittaa tänne ohjetta leipomastani jääkiekkokakusta. Harmilloisesti en napsinut kuvia tekovaiheista, mutta kakku oli helppo tehdä joten eiköhän sitä näinkin pärjätä. Sekä kakun pohja että täyte ovat yllätys yllätys Kinuskissan kirjasta, ah mikä leipomusten Raamattu!;D Mutta sitten asiaan..


Jääkiekkokakku

Pehmeä levykakkupohja 2kpl (Kinuskikissalta)

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta

Kostutus:
4 dl Frezza Mocca -kahvijuomaa

Vatkaa suuressa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä nuolijan kanssa käännellen. Kaada taikina kahdelle leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista yksi kerrallaan 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa pohja heti uunista oton jälkeen sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi kumotun pohjan alta. Pohjien jäähtyessä voit valmistaa kakun täytteen.

Viileä minttu-valkosuklaatäyte (Kinuskikissalta)

4 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
200g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl piparminttulikööriä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa ja yhdistä suklaasula tuorejuuston kanssa. Kuumenna likööri kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Lisää tuorejuusto-suklaaseokseen. Sekoita tuorejuustoseos kermavaahtoon vatkaimen hitaimmalla teholla.

Ja sitten alkaa mun sähellykseni... Koska minulla ei ole suorakulmion mallista kakkuvuokaa kokosin kakun ihan normaaliin suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan jonka sisäpuolen olin vuorannut elmukelmulla jotta ei tarvitse pelätä kakun jämähtämistä kiinni. 
Tämän jälkeen nosta vuoka jäähtyneiden levykakkupohjien päälle ja leikkaa veitsellä levyistä vuoan pohjan kokoiset palat. Nosta ensimmäinen pala vuokaan ja kostuta se huolellisesti 2 desilitralla Frezza Moccaa. Kaada sitten viileä minttu-valkosuklaatäyte kostutetun pohjan päälle ja nosta vielä jäljellä oleva pohja päällimmäiseksi. Kostuta kuten ensimmäinenkin pohja ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään 3 tunniksi.


Koristelu

4 dl kuohukermaa
hieman sokeria
2 pkt sokerimassaa 
hieman tomusokeria kaulitsemiseen
punaista ja sinistä koristelugeeliä
2 stiga maalia
SM-liiga munista keräiltyjä pikkupelaajia

Kun kakku on hyytynyt kumoa se varovasti tarjoilualustalle (itselläni ei myöskään ollut näin suurta tarjoilualustaa joten päällystin suuren puisen leikkuulaudan foliolla). Vaahdota kuohukerma ja lisää siihen hieman sokeria. Levitä nuolijan avulla ohut kerros kermavaahtoa kakun pinnalle kauttaaltaan. Kauli tomusokeroidulla pöydällä sokerimassasta kakun pinnan kokoinen pari milliä paksu levy. Asettele levy kakun päälle ja leikkaa pois mahdolliset ylimääräiset reunat. Tämän jälkeen piirrä jääkiekkokentän viivat koristelugeelillä ja asettele maalit ja pelaajat paikoilleen. Pursota viimeiseksi loppu kermavaahto kakun sivuille ja valmista tuli.:)



Vaikka tekovaiheita on monta kakku on silti melko helppo toteuttaa, ei siis todellakaan tarvita mitään erityisiä koristelutaitoja. Itse tehty kakku saa ihan rauhassa näyttää  kotikutoiselta, varsinkin silloin kun maut ovat kohdillaan..;)

Nyt sunnuntai-illan saunaan! Hauskaa tulevaa viikkoa jokaiselle!<3



Kommentit

LeAnn sanoi…
Vautsi vau! Aivan upea kakku. ♡ Miten tuosta saa muka kotitekoisen näköisen?!? ;-) Ja selvästikin oli hyvänmakuista. :-)
Jenna sanoi…
Niin uskomattoman hieno syötävä taideteos <3
Unknown sanoi…
Kiitos kovasti molemmille!:)
Tämä kakku onnistui helppoutensa vuoksi hyvin, mutta uskokaa vain kyllä niitä hyvinkin kotikutoisen näköisiä syntyy kanssa!:D
Unknown sanoi…
Onko piparminttulikööri Alkosta?voikohan tuon koota suorakaiteen muotoiseen keratakäyttövuokaan..
Unknown sanoi…
Piparminttulikööri on Alkosta ja uskon kyllä että kertakäyttövuokaan kokoaminenkin onnistuu vallan mainiosti, kunhan vuoraat myös sen elmukelmulla!:)

Suositut tekstit