Hola!


Terveisiä Meksikosta ja pieni virtuaalinen aurinkoenergiashotti (ja tarvittaessa myös tequilashotti ;)) sinne ruudun toiselle puolelle!


Olemme koko alku vuoden tiirailleet matkoja etelän lämpöön ja täytyy todeta että viisihenkiselle perheelle mieluisan hotellin etsiminen alkoi jossain vaiheessa tuntua jo kokopäivätyöltä... Miten voikaan olla, että kerta toisensa jälkeen tämä henkilömäärä muodostuu ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi hotellihuonetta varatessa, vaikka yksi lapsista oli vielä 1-vuotias. Sopiva matka löytyi kuitenkin lopulta TUI:n sivuilta ja niin tämä ryhmärämä lähti ihka ensimmäiselle valmislomamatkalle, kohteena Cancun. 

Noh.. itse Cancunista kerrottakoon että paikka "kaupunkina" jäi aika mitäänsanomattomaksi; paljon jenkkituristeja ja muutama ihan mukava ostoskeskus. Meidän hotellimme sijaitsi kuitenkin 20km etäisyydellä itse kaupungista ja suurin osa päivistä kului altailla ja meressä pulikoidessa ja parina päivänä käytiin pienillä retkillä, jotka olivatkin auringon ja uimisen lisäksi ehdottomasti loman parasta antia. Pääpainona oli kuitenkin yhteinen kiireetön aika ja tällä lomalla tuntui että sitä saatiin kerrankin tarpeeksi. <3


Uuden näkeminen ja kokeminen on aina jännittävää ja inspiroivaa, mutta silloin kun matkustaa kolmen pienen lapsen kanssa on enemmän kuin tervetullutta että osa päivistä on tyystin vailla ohjelmaa ja saadaan vaan olla ja ihmetellä. Loman ihanimpia hetkiä olivatkin ne kun kaikki kolme sisarusta touhusivat onnellisina keskenään. Niitä hetkiä oli kyllä paljon, mutta kolmen lapsen kohdalla aika paljon on myös niitä hetkiä kun vuoron perään jollain on jokin asia huonosti; on nälkä, jano, väsy tai muuten vaan ottaa pannuun..:D Niin ja oli meillä matkaseuralaisina myös yksi silmätulehdus ja kaksi turistiripulia, niistä kuitenkin selvittiin ihmeen pienin haitoin, joten ei valittamista. :)

Meidän hotellimme Royalton Riviera Cancun oli äärimmäisen lapsiystävällinen paikka ja kaikenlaista lapsille suunnattua hauskaa ohjelmaa olisi riittänyt aamusta iltaan. Tennistunteja, taikurin show, jalkapallo-otteluita, korujen tekoa, askartelua, piparkakkujen koristelua, Earth Hour-juoksukilpailu ym... ja meidän lapset osallistuivat vain murto-osaan tarjolla olleesta ohjelmasta.
Päiväretkemme suuntautuivat Chichen Itzaan ja Isla Mujeresin saarelle. Chichen Itzan retki oli TUI:n järjestämä ja päivä alkoi aamuvarhain bussimatkan kestäessä kohteeseen yli kolme tuntia. Päivä oli kuitenkin jokaisen ajetun kilometrin arvoinen ja ikivanha Maya kaupunki oli uskomattoman mielenkiintoinen paikka!
Oli myös onni että päätimme osallistua valmiille retkelle omatoimisen reissun sijaan, sillä suomalaisen oppaan johdolla paikasta ja sen historiasta sai valtavasti irti.
Maya kaupungista matkamme jatkui Tequila-tehtaalle, missä pääsimme seuraamaan tequilan valmistusta ja myös maistelemaan eri ikäisiä valmiita tuotoksia. Maku on muuten varsin erilainen suomalaisessa yökerhossa tarjottuun litkuun verrattuna. Ja kuinka kauniista kasvista juoma syntyykään! Hmmm... mahdetaankohan Agavea myydä ruukkukasvina täällä kotimaassa?
Retkemme viimeisenä kohteena oli viehättävä Valladolin kaupunki, jossa saimme tovin vapaata aikaa. Sisämaassa lämpötila oli rannikkoa huomattavasti korkeampi ja merituulen puuttuessa auringon paiste tuntui suorastaan tukahduttavalta. Oli kuitenkin hienoa päästä näkemään hieman aidompaa meksikolaista elämänmenoa.

Isla Mujeresin saarelle suuntasimme toiseksi viimeisenä kokonaisena lomapäivänämme. Nappasimme hotelliltamme taksin Cancunin lauttasatamaan josta merimatka saarelle kesti ehkä 20 minuuttia. Melko pienen saaren olisi paikalliseen tapaan golfauton vuokraamalla ehtinyt kiertää kokonaan yhden päivän aikana, mutta me päätimme liikkua jalkaisin (Iisak golfauton kyydissä autoliikenteen seassa ei tuntunut järin turvalliselta vaihtoehdolta), käydä uimassa ja syömässä ja siinä se..
Playa Norten ranta oli paratiisimainen vitivalkoisen hiekkansa ja turkoosin vetensä ansioista, joskin turistien osalta aivan täyteen ammuttu. Sekaan kuitenkin mahduttiin ja hauskaa oli! Uimisen jälkeen suuntasimme läheiselle ruoka-/ostoskadulle josta löysimme aivan ihanan pikkuravintolan joka oli varustettu niin letkeällä fiiliksellä että syödessäkin pysyi hymy huulilla. 
Ihanan rento päivä ja ihana saari jossa oli pienen kylän tuntua!
Nyt on kuitenkin paluu arkeen tapahtunut ja lomassa oikeastaan parasta onkin se, että pienen mieltä virkistävän maiseman vaihdoksen jälkeen se tavallinen arki maistuu taas ihmeen hyvälle.  Nyt nautitaan Suomen keväästä ja ihana pääsiäisen aikakin on jo käsillä. 

Aion kirjoittaa vielä oman postauksen meidän hotellistamme, jota voin lämpimästi suositella Meksikoon matkustaville. 


Aurinkoista keskiviikkoa!!

Kommentit

Suositut tekstit