Väriä pimeisiin iltoihin
Kun päivät ovat lyhyitä ja harmaita meillä haetaan eloon väriä lautaselta. Lämpimät salaatit ovat ihan omiaan talvi-iltoihin vaikkei tuolla ulkona nyt kovin kylmä olekaan(onneksi asiaa muuttuu pian!). Tämä seuraava salaatti on taas peston ystäville, mutta halutessaan peston voi jättää myös kokonaan pois. Itse tykkään syödä tätä salaattia kanapihvin kera ja lounaasta tämä kävisi ainakin minulle ihan pelkkänään.
Peston ystävän talvisalaatti
Tarvitset:
Puolikkaan kesäkurpitsan
1 punasipulin
1rs kirsikkatomaatteja
1 paprikan
evo + pp
1rkl pestoa
1pss frisee-salaattia
fetajuustoa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko kesäkurpitsa ja paprika reilun kokoisiksi paloiksi ja suikaloi punasipuli. Levitä ne leivinpaperilla vuoratulle pellille kirsikkatomaattien kera. Pirskottele päälle hieman neitsytoliiviöljyä ja mustapippuria.
Kypsennä vihanneksia uunissa noin 10 minuuttia ja anna tämän jälkeen hieman jäähtyä. Paloittele salaatti ja lisää kulhoon. Kuutioi myös fetajuusto valmiiksi. Kaada vihannekset pieneen kulhoon ja sekoita niihin 1 rkl pestoa.
Lisää pesto-vihannesekoitus salaatin päälle ja ripottele pinnalle fetajuuston palat.
Valmista tuli, saa nauttia!:)
Nyt haluan toivottaa kaikille oikein pirteää loppupäivää!:)
Me suuntaamme lasten kanssa metsää tutkimaan ja huomiseksi toivotaankin sitten jo valkeaa maata.
Kommentit