Lauantai-illan herkkuja

Tein eilen illalla pizzaa ja salaattia. Tällä kertaa lauantai-illan herkut olivat hyviä sekä mielelle että keholle. Terveellistä, ravitsevaa ja maukasta samaan aikaan. Voiko aterialta enempää toivoa?

Päärynä-Parmesan salaatti


Tarvitset

rucolaa, vuonankaalia ja punamangoldia
(pelkkä rucolakin käy, tarkoitus on käyttää pelkkiä pehmeälehtisiä ja tummia salaatteja)

kourallinen pinjansiemeniä

2 Päärynää

1tl hunajaa

parmesanlastuja

EVO+SS+P
(extra virgin olive oil + sea salt + pepper)

Valmistus

Laita huuhdellut ja kuivatut salaatit kulhoon. Lorauta joukkoon maltillisesti oliiviöljyä ja lisää merisuolaa ja pippuria myllystä. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla ja nosta sivuun. Kuori ja kuutioi päärynät ja nosta pannulle. Lorauta päärynöiden päälle tilkka juoksevaa hunajaa ja pehmitä päärynät kuumalla pannulla. Lisää hieman jäähtyneet päärynät ja paahdetut pinjansiemenet salaatin joukkoon ja raasta päälle parmesanlastuja.

Sydäntä rakastava ruispizza

Pohja 
(kotikokin sivuilta)

2dl ruisjauhoja

3dl vehnäjauhoja

1ps kuivahiivaa

1tl suolaa

1rkl oliiviöljyä

2dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää siihen öljy. Vaivaa jauhot veden joukkoon ja jätä puoleksi tunniksi kohoamaan. 

Täyte

1 kesäkurpitsa

2 paprikaa

300g maustamattomia kanasuikaleita

100g pehmeää vuohenjuustoa

EVO + SS + P

Yrttimausteseosta

Suikaloi paprikat ja viipaloi kesäkurpitsa, paahda ne pehmeiksi öljyssä pannulla. Lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Kypsennä pannulla myös kanasuikaleet ja lisää niihin suolaa ja yrttimausteseosta oman maun mukaan. 
Lämmitä uuni 230 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ja nosta uunipellille. Lisää pohjan päälle pehmeää vuohenjuustoa, paahdetut kasvikset ja kypsät kanasuikaleet. Paista uunissa 15 minuuttia kunnes reunasta tulee rapea.


Lisäksi

2 kourallista rucolaa

valkoviinietikkaa

EVO

suolaa

vastaraastettua parmesaania

Huuhtele rucola ja mausta sitä hieman valkoviinietikalla, oliiviöljyllä ja suolalla. Raasta lämpimän pizzan päälle parmesaania ja ripottele pinnalle rucolasalaattia. 


Lisää iso tujaus rakkautta, silleen suoraan syrämmestä.

Ja tarjoile heti!










Kommentit

Suositut tekstit