Kotitekoinen glögi

Joulu on minulle monen asian ja tekijän summa, mutta se kaikkein vahvin joulufiilis syntyy aina tuoksuista. Tässä tulee nyt aiemmin lupailemani kotitekoisen glögin ohje ja voin luvata että tämän keittelyn jäljiltä koti ei voisi juuri jouluisemmalta tuoksua! 
Maistoin tällä ohjeella valmistettua glögiä Helsingissä ystäviemme luona ja alkuperäinen ohje löytyykin täältä. Minä en muuttanut ohjeesta mitään mutta määrällinen lopputulos on ollut jokaisen keittelyni jälkeen eri kuin mitä ohjeen mukaan kuuluisi. Vahvojen makujen ystävänä ainoa asia mitä olen muuttanut onkin itse asiassa ollut lantraussuhde. 


Kotitekoinen glögi

Mausteliemeen tarvitset:

1l vettä
2 palaa inkivääriä(oman peukalon mittaista)
2 kanelitankoa
40 kokonaista neilikkaa
2rkl kokonaisia kardemummoja
2dl rusinoita

Lisää mausteet ja kuoritut inkiväärin palat veteen ja keitä niitä reilu tunti. Jäähdytä ja siivilöi seos. 
Minulle valmista maustelientä tuli noin 3dl ja sekoitin sen kokonaan noin 7dl Marlin karpalo-rypälemehua eli valmista tuotosta tuli yhden litran verran. Löi muuten kaupan glögin mennen tullen..;)


Nyt ihanaa viikonloppua jokaiselle!<3 

Kommentit

Suositut tekstit