Kukkia, kotia ja kuulumisia

No jo on ollut historiallisen hiljainen kuukausi täällä blogin puolella... Osiltaan tämä on ollut ehkä saamattomuuttakin, mutta ennen kaikkea asioiden priorisointia. Päivän vapaat hetket(joita ei muuten hirveästi ole:D) on vain tehnyt mieli käyttää toisella tavalla. Meillä on viime aikoina nukuttu pienimmän herran toimesta melkoisen kehnosti, mutta voi ah! viime yönä valvottuihin öihin löytyi vihdoin syy; eka pienen pieni ala-hampuli!<3 

Seuraavaksi kuitenkin kuvia meidän Oulun kodista josta on tullut niin koti kuin koti nyt vain voi olla. Vaikka tämä meidän asunto on neliöiltään viisi henkiselle perheelle aika pieni on se samalla kakkoskodiksi myös juuri sopivan kompakti. Olohuone/keittiö ovat ne paikat joissa me kaikki vietämme ylivoimaisesti eniten aikaa ja useimmiten olkkaria koristaa Eemilin lätkämaalit ja Eevin tilpehöörit. Vaikka ylimääräinen "roju" on välillä suorastaan raivostuttavaa minusta on kuitenkin kiva kun me kaikki olemme samassa tilassa vaikka tehtäisiinkin omia juttujamme. Ja jos jotain vaadin siltä meidän hamassa tulevaisuudessa odottavalta pysyvältä kodiltamme niin sen että olohuone ja keittiö olisivat yhä yhtenäistä tilaa, sillä minun aikani kuluu kotona ollessa aika suuressa määrin myös köökin puolella enkä halua väkertää siellä ylhäisessä yksinäisyydessä. 

Yrtti-ruukuista löytyy milloin mitäkin, mutta koskaan ei ole ollut kaikissa kolmessa ruukussa samaan aikaan oikean nimisiä täytteitä...
Minulle leikkokukat ovat aina olleet joku arjen mystinen voimavara ja niitä on vain pakko olla. Kulut pysyvät kurissa kun välillä kukkakaupassa käymisen sijaan ostaa Prismasta kaksi edullista kimppua ja ripottelee niiden antimia pisin huushollia. Nämä juurikin Prismasta mukaan tarttuneet inkaliljat ovat todella kestäviä ja minusta niin kauhean kauniita yksin ja yhdessä.:)


Hah... huomaa että olen napsinut kuvia parin päivän ajan, hedelmävati on meinaan ehtinyt tässä ajassa tyhjentyä.:D Luumut sekä kotimaiset omenat ja päärynät... nammm... syksy on hedelmien parasta aikaa! 


Ja sitten parit keittiökoneet joita ilman en tulisi toimeen... kahvia, kahvia ja kahvia sekä Wilfan tehosekoitin joka on hinta-laatusuhteeltaan todella tehokas ja hyvä. 


Koska talven aikana meidän mahdollisuudet matkusteluun ovat hyvin rajalliset "muu maailma" on sitten tuotu tänne kotiin karttapallojen ja keittiöpyyhkeiden toimesta.. Tuosta matkakuumeilusta sen verran että vierailimme sunnuntaina hullareilla ja Oulun akateemisessa kirjakaupassa josta Eemil olisi väen väkisin halunnut ostaa karttoja sisältäviä matkaoppaita kotiin. Hän myös kirjoitti hiljattain listan jossa ovat hänen toivekohteensa kultakin mantereelta ja se meni näin:

pohjoisamerika - chicago
eteläamerika - buenosaires
afrika - banjul(j väärinpäin :D)
asia - dubai
europa - roma
australia - wellington

Noh.. matkaoppaita ei ostettu, mutta poika oli ikionnellinen kun iskä osti hänelle oman minikokoisen taskulampun jonka kanssa hän saa nyt iltaisin lueskella sängyssä ja useimmiten sieltä sängystä pojan vierestä löytyy yllätys yllätys Nemon Suuri Karttakirja.


Meidän makkari on pysynyt pitkälti samanlaisena tänne muutosta lähtien, tämän syksyn ainoa hankinta on ikkunalaudalta löytyvä Kummituspuu joka ainakin tähän asti on ollut hyvin helppo ja kiitollinen hoidettava. Minähän en ole varsinaisesti mikään viherkasvi-expertti ja olen aikanani onnistunut mm. kasvattamaan jukkapalmun juurelle sieniä(!?). Palmu siitä sitten delasi vaikka minulle väitettiin ettei jukkapalmua muka pysty tappamaan... pöh!


Ja sitten lasten valtakuntaan joka koki todella kaivatun muutoksen kun huoneeseen tuli vihdoin ja viimein hyllykkö peleille, askartelu- ja piirustustarvikkeille ja leluille. Saimme hyllyn kaiken lisäksi lainaan joten ei tarvinnut uutta alkaa metsästämään ja ostamaan.:)


Eteiseen hankimme viimeisimmältä Haaparannan reissultamme Ikean kenkätelineen joka toimii samalla kätevästi penkkinä. Tosin tähän telineeseen ei mahdu muut kuin yhden meillä asustavan kenkäfriikin popot(tai osa niistä) ja  se friikki en muuten ole minä...;) 
Bloongvillen tekstimatto on ostettu Raumalta Mattoraumasta jonne on uusien omistajien myötä tullut  valikoimiin aivan mielettömän ihania sisustusjuttuja. Vierailimme liikkeessä äitini kanssa elokuussa ja voin sen verran kertoa tapettivalikoimasta että minun olisi tehnyt mieli laittaa kaikki Rauman kotimme seinäpinnat uusiksi; todella tyylikkäitä kuviointeja ja värimaailmoja. 


Ja viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä meidän partsi joka toimii pääasiallisesti Iisakin päikkäripaikkana. Eemil nukkui Espoossa asuessamme päiväunet aina parvekkeella, mutta Eevin ollessa pieni asuimme Venäjällä ja vaikka meillä oli siellä oma parveke en kuitenkaan tykännyt nukuttaa neitiä sinne. Talvella Ufassa oli myös niin kovat pakkaset ettei ulkona nukkuminen olisi niidenkään puolesta tullut kuuloon. 


Seuraavaksi kirjoittelenkin meidän jo puolivuotiaan torahampaamme kuulumisia.
Nyt mukavaa keskiviikkoa kaikille!!:)

Kommentit

Suositut tekstit