Tytön tyllerö

Lapsella vain voi silmät niin loistaa,
lintuja kun hän katsella saa.
Haaveita vaan se vapauden toistaa,
lintuset nuo ja kaunis maa.


Kauniina niin nään aalloilla laivan,
tuuli kun vain on ystävä sen.
Alta se pois käy huolen ja vaivan,
laulu se on niin valkoinen.


Valkoinen niin on syntymän laulu,
rakkaus vain kun äiti on sen.
Valkoinen niin on kangaskin taulun,
maalata voit sä auringon...

Mekko / Zara
Seppele / Valla Fiini

Muutama viikko sitten juhlittiin meidän 4-vuotiasta tytön tylleröä. 

Ilo ja valo - siinä kaksi kuvaavinta sanaa jotka tyttärestäni keksin. Haaveilija ja kuvittelija, omapäinenkin. Niin ja kova ääninen. Se on joissain tilanteissa ihan hyödyllinen ominaisuus, mutta silloin kun tilanne ei ehkä ole niin sopiva... kuten serkkupoikieni rippijuhlissa joissa tätini kuiskasi Eeville että ehtoolliselta saa jätskiä ja limsaa ja neiti tietysti kutsuu kuuluvalla äänellään veljensäkin alttarilla pidettäville herkkukesteille...:D Hupaisia hetkiä Eevin kanssa saa viettää päivittäin, mutta tämän kesän parhaat naurut tulivat Rodoksella. Eevi tapasi siellä venäläisen tytön jonka kanssa syntyi heti yhteinen sävel vaikka yhteistä kieltä ei ollutkaan... tai no Eevin mielestä oli sillä hän kailotti sujuvasti "omaa venäjäänsä" niin että koko allasalue raikui ja nauroi. 4-vuotiaissa lapsissa on vielä se ihana ominaisuus ettei heitä kiinnosta realismi juuri lainkaan, maailma on juuri niin ihmeellinen millaisena sen omin silmin näkee, kaikki on mahdollista ja sydämestäni toivon että pieni idealistini onnistuisi säilyttämään huolettoman ja optimistisen näkemyksensä tätä elämää kohtaan vielä aikuisenakin.
Minulla oli Eevin syntymäpäiviä kohtaan yksi must - nimittäin seppele. Eevin puutarharuususta ja harsokukasta tehty seppele on tietysti Valla Fiinistä ja minusta se oli mielettömän kaunis ja ennen kaikkea istui hänelle aivan täydellisesti. Seppeleitä ja hiuskoristeita on tilattu meiltä tänä kesänä aivan valtavasti niin vauvoille kuin vaareille ja kaikille siltä väliltä.

Eevi(ja äiti :D) rakastaa kukkia ja perhosia joten koristeluiden teema oli helppo valita. Tein keittiön pöydän ylle helmistä ja paperiperhosista mobilen ja ripustelin siimalankaan pujotettuja perhosia sinne sun tänne muuallekin. Ihanalta työkaverilta lainaksi saatu kuviolävistin toimi perhosia tehdessä ihan mielettömänä helpotuksena.

Juhlapäivä oli mitä ihanin; sankari onnellinen ja vieraat rakkaita. 
Seuraavana aamuna lähdettiin kesälomareissulle Rodokselle ja siitä kirjoittelen sitten seuraavaksi.


Mukavaa loppuviikkoa jokaiselle!<3

Kommentit

Suositut tekstit