Kalklitir ja meidän makuuhuone

Moikka! Tänään kirjoittelen vähän meidän makkarista. Talomme ainoasta huoneesta, jonka seinässä oli muutakin kuin valkoista maalia tänne muuttaessamme ja huoneesta jonka maalattu seinä oli pakko saada heti ensi töiksi piiloon. Seinän alkuperäinen väri oli jotain viininpunaisen ja tumman pinkin välimaastosta. Väri jota olisin pitänyt makeana ja ihailtavan rohkeana ratkaisuna kenen tahansa toisen kodissa, paitsi omassani. 
Minä kaipaan makuuhuoneelta rauhaa ja harmoniaa, jotain sellaista joka ainakin ajatuksen tasolla vaivuttaisi levolliseen uneen. Seinän uutta pintaa pohtiessamme oli selvää, että hoitaisimme urakan maalaamalla. Tapetoiminen tuntui ensinnäkin mega työläältä ja toiseksi huoneen korkeus ja viisto katto ilman listoja ei antaisi minkään valtakunnan mokia anteeksi. Halusimme seinästä myös eläväpintaisen, ja pienen googlettelun jälkeen oli selvää että kokeilisimme islantilaisen Kalklitirin kalkkimaalia. 

Kalkkimaalilla maalaaminen on ehkä rentouttavinta puuhaa ikinä! Sen kun sutii sekalaisesti, jos sellaista lopputulosta siis toivoo. Päätimme ottaa pienen riskin ja luottaa jälleenmyyjän lupaukseen kahden kerroksen hyvästä peittävyydestä. Niinpä aloimme sutia kuravellin oloista kamaa suoraan pinkinpunaisen pohjan päälle. Alla olevan kuvanelikon ylemmistä kuvista näkyy miltä maalipinta ensi alkuun näyttää. Kuravelli on siis märän näköisenä kuravellin oloista myös seinässä, eikä peittävyydestä tunnu olevan tietoakaan. Hyvin nopeasti maali alkaa kuitenkin kuivua ja muuttua hassun valkoiseksi ja myös peittävämmäksi. Oikeassa yläkulmassa näkyy pinta ensimmäisen kuivuneen kerroksen jälkeen. Vasen alakulma taas kertoo lopullisen lopputuloksen. Me maalasimme seinän ensin kahdesti ja koska halusimme pintaan vielä lisää eloa ja struktuuria sudin mieheni ehdotuksesta kalkkimaalia vielä kolmannen kerroksen, mutta silloin enstistä vapaammin, sinne sun tänne. Oikean alakulman kuva on meidän alakerran työhuoneesta ja tästä kuvasta näkyy ehkä parhaiten minkälaista sudin jälkeä itse tein. 


Maali tai paremminkin jauhe toimitettiin meille valkoisessa paperipussissa ja jauhe sekoitettiin itse veteen. Minä tilasin makuuhuoneen maalin Aveo-Shopista, mutta alakerran työhuoneen maalin ostin turkulaisen Duo Livingin myymälästä. Raumalle kalkkimaaleja on tulevan syksyn aikana tulossa myyntiin Mattorauman liikkeeseen Kuninkaankadulle ja erinomaisia ohjeita maalauksen toteuttamiseen löytyy useista kotimaisista ja ulkomaisista blogeista youtube-videoilla höystettynä. 


Ja tässä tämä lopputulos, johon (vaikka itse sanonkin) olen optimaalisen tyytyväinen. 
Maalasimme makuuhuoneesta siis ainoastaan yhden seinän, muiden seinien jäädessä valkoisiksi. 


Vallafiinistä ostettu oliivipuu pääsi valoisalle paikalle sängyn vierelle suoraan parvekkeemme ikkunoiden ääreen. Kuukausi sitten näitä kuvia ottaessani puu oli juuri ostettu ja ilokseni olen saanut huomata, että ainakin rehevöitymisestä päätelleen se on viihtynyt uudella asuinpaikallaan. Meidän kotimme kaikki verhot ovat entisten omistajien laitattamia pystylamelliverhoja jotka ovat turkulaisesta Johanna Kaihtimesta, ja täytyy sanoa että pidän niistä todella (tai paremminkin, olen oppinut pitämään). Mustat verhot varsinkin näin kesäaikaan pimentävät huoneita tehokkaasti ja vaikka meillä on liki kaikkiin ikkunoihin varalla myös valkoiset, en ole vaihtanut niitä kuin Eevin huoneeseen johon musta väri ei tällä hetkellä istu.  


Makuuhuoneemme yhteydessä on vaatehuone jonka yhdelle seinälle ostimme Ikean ovettomat vaatekaapit. Vaatehuoneen Askosta hankittu matto on keittiön mattomme kanssa samaa kuosia ja pyykkikori johon oitis ensisilmäyksellä ihastuin on samaisesta Aveo-Shopista josta tilasin myös kalkkimaalin. Kartellin yöpöytinä toimivat jakkarat muuttivat tänne vanhasta kodistamme. Makkaristamme pääsee yläkertamme toiselle parvekkeelle jonne on käynti myös yläkerran aulasta. Parveke on kooltaan suuri ja saa ehkä vielä jonain päivänä hieman lisää kalustetta sekin, mutta tällä erää olemme hankkineet sinne ainoastaan Sack It:n nojatuolin ja rahin, jotka tarttuivat mukaan Kodinonnesta hieman extemporee hyvän tarjouksen voimin..Se mitä me olimme Kodinonnesta alunperin hakemassa oli alla näkyvä konjakin värinen lepakkotuoli, jota kohtaan olin jo ennen muuttoamme kehittänyt jonkinasteisen fiksaation. Onneksi lepakkotuolille löytyi sitten oma kolo makkarista, jossa se pieni pöytä ja Ikean jalkalamppu vierellään ajaa lukunurkan asiaa. Nyt oikein hauskaa ja ennen kaikkea aurinkoista viikonloppua kaikille! 
Me kävimme eilen katsastamassa Aurajoen rannalle lipuneita isoja purjeita ja tänään suuntamme rantaan vielä paremmalla ajalla uudestaan. Veneiden ihastelun lisäksi ohjelmassa on ainakin metrilakujen ostaminen.. Jessss!;D

Kommentit

Suositut tekstit