Onni arjessa

Viimeiset päivät ovat olleet yhtä juhlaa. Paras ystäväni on nyt onnellisesti avioliiton satamassa aivan huikeiden juhlien saattelemana. Niin monia kauniita ja herkkiä hetkiä, koskettavia puheita, sydänjuuria ravistavia lauluesityksiä ja ennen kaikkea upea ja täydellinen hääpari. Lauantain juhlissa oli yksi hyvin ilahduttava ja ehkä hieman epäsuomalainenkin piirre; nimittäin vapaa puhe jonka aikana ihmset oikeasti pitivät jo kotona valmistelemiaan puheita. Ja niitä puheita tuli useita! Useimmissa häissä joissa itse olen ollut puheita on pitänyt korkeintaan yksi ihminen kaason, bestmanin ja morsiamen isän lisäksi. Tästä päästäänkin tämän postauksen aiheeseen ja siihen mitä sanottavaa minulla olisi ollut jos olisin edes hetken uskonut kykeneväni saamaan pihahdusta suustani ilman vollotusta tai pyörtymistä (kirkossahan muuten sekä vollotin että pyörryin alttarille...:D). 

Olisin puhunut arjen onnesta ja siitä hyvin yksinkertaisesta metodista miten se rakennetaan. Kyllä, väitän että tiedän vuorenvarman reseptin onnen rakentamiseen! Tämä resepti tosin vaatii raaka-aineet valmiiksi; se vaatii rakkautta, kykyä tehdä oikeita valintoja ja kykyä keskittyä ollennaiseen. Ja kaikki lähtee tyhjästä lasipurkista...

Tyhjän lasipurkin lisäksi pöydältä löytyy golfpalloja, hopeakuulia ja hiekkaa. Aloitamme golfpalloista, ne edustavat kaikkea elämässä oikeasti tärkeää kuten ihmissuhteita, perhettä, lapsia, parisuhdetta, läheisiä, rakkautta, ystävyyttä ja terveyttä. Lasipurkki täytetään golfpalloilla aivan piripintaan ja nyt kaikki oleellinen onkin jo plakkarissa. Seuraavaksi siirrytään hopeakuuliin. Hopeakuulat edustavat myös tärkeitä asioista kuten työtä, harrastuksia, matkustelua ja intohimoja. Ja vaikka lasipurkki on jo täytetty golfpalloilla siihen mahtuu mainiosti pieniä hopeakuulia mukaan täyttämään golfpallojen väliin jääviä tyhjiä aukkoja. 

Golfpallo-kastia, ehdottomasti!<3

Lasipurkki on nyt täynnä kaikkea hyvää ja tärkeää juuri oikeissa suhteissa, mutta pöydältä löytyy vielä hiekkaa.. Hiekka edustaa kaikkia loppupeleissä turhia, mutta kuitenkin pieniä hetkittäisiä iloja tuottavia asioita elämässä. Ne asiat voivat olla esineellisiä kuten unelmien auto, vaatteet, talo tai vaikka uusi kynttilänjalka pöydän päälle. Ja kun puhutaan arjen puhtaasta onnesta myös raha ja valta on ehdottomasti pelkkää hiekkaa. Ketään ei ehkä yllätä että myös hiekkaa mahtuu vielä palloilla ja kuulilla täytettyyn purkkiin, mutta vain vähän. Ja siihen vähyyteen koko homma perustuu koska lasipurkki edustaa ihmissydäntä ja sitä ei saa alkaa liiaksi täyttämään millään loppupeleissä turhalla. Täytäpä se purkki ensin hiekalla ja koita sen jälkeen survoa sisään golfpalloja tai edes lasikuulia... ei muuten onnistu ja voin luvata että sellaisessa sydämessä ei asu onni. Onnea ei myöskään löydä täyttämällä elämäänsä pelkällä työllä tai harrastuksilla, sillä me olemme täällä toinen toistamme varten.
Kuntoilu kuuluu omassa elämässäni ehdottomasti lasikuulien joukkoon, uudet lenkkarit hmmmm... hiekkaa vain!
Kun oman elämänsä rakentaa oikealle pohjalle on kaikki valmiudet olla onnellinen, silloin on myös kaikki valmiudet elää onnellisessa ja kunnioittavassa parisuhteessa ja onnellisessa perheessä. Tiedän aivan satavarmaksi että hääparimme on koko kahdeksan vuotisen taipaleensa painottanut juuri oikeita asioita oikeissa suhteissa ja juuri siksi he hehkuivat hääpäivänään puhdasta onnea ja rakkautta. Ja juuri siksi heidän 1-vuotias poikansa hehkuu silkaa elämäniloa ja riemua. Mutta elämä tuo joskus tullessaan myös tragedioita, haasteita ja suurta surua, silloin kaikki on kiinni siitä pohjasta jolle kaikki on rakennettu. Näille hetkille keksin vain yhden kehotuksen:

"Kun on aallot korkeita, olkaa samalla puolella!"



Ja vielä viimeiseksi tunnustus: tämä teoria ei todellakaan ole minun kehittelemäni, enkä siis yritä ottaa siitä mitään kunniaa! Eräs hyvin hyvin viisas professori yhdysvaltalaisessa yliopistossa vain kerran yritti antaa oppilailleen valmiuksia hyvään elämään havainnollistavien esimerkkien avulla ja minuun tuo teksti osui sekä upposi.

Ihanaa viikkoa jokaiselle!<3



Kommentit

Helminauha. sanoi…
<3 Ihanaa viikkoa myös sinne ruudun taakse! Ja kiitos loistavasta postauksesta! Näillä jaksaa jatkaa taas eteenpäin tietäen olevansa oikealla polulla!

Suositut tekstit