Parempiin suihin katoavat perunaleivokset

Heippa ihanaiset! Toivottavasti olette saaneet nauttia tämän viikon helteistä täysin rinnoin. Täällä ollaan sairasteltu lasten toimesta ja alkuviikolle suunnitellut uinti ja veneilyreissut menivät harmillisesti sivu suun. Onneksi kuumeilun suhteen aletaan olla jo voiton puolella ja viikonpäiviäkin on vielä mukavasti jäljellä. Raumalla on käynnissä pitsiviikko. Se aika vuodesta kun kaupunki puhkeaa parhaimpaan kukkaansa ja onneksi ehdimme vielä loppuviikon pitsihulinoihin mukaan. Vielä suurempi onni että saamme iskän huomenna kotiin!<3 

Noh mutta sitten tähän itse postausaiheeseen eli Eevin synttäreille tekemiini perunaleivoksiin. Alkuperäinen ohje on Länsi-Suomesta ja mielestäni nämä leivokset hakevat vertaisiaan. Söin näitä ensimmäiset kerrat anoppini tekeminä ja ne veivät kielen mennessään. Enkä todellakaan ole ainoa joka näitä maistettuaan on pyytänyt reseptiä jakoon..;) Sellainen varoituksen sana että näissä leivoksissa kädet joutuvat todellakin töihin, mutta lopputulos on kaiken vaivaamisen arvoista!

Perunaleivokset (15-20 kappaletta)

Tarvitset:

Kääretorttupohjaan:
3 munaa
1,5dl sokeria
2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täytteeseen:
100g voita
1dl tomusokeria
1 muna
4rkl kaakaojauhetta
4rkl rommia

Pinnalle:
valkosuklaata
maitosuklaata
strösseleitä

Valmista ensin kääretorttupohja. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe ensin keskenään ja siivilöi sitten seos muna-sokerivaahtoon. Sekoittele varovasti. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Tämän jälkeen murenna levy käsin kulhoon. Vaihe vie huolelliseti toteutettuna oman aikansa, mutta kun kääretorttulevyn palaset kuvittelee stressipalloiksi sormiensa väliin homma voi käydä jopa terapeuttiseksi.;)


Valmista seuraavaksi täyte. Hiero huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja kaakao tahnaksi(käsin!). Lisää muna, sekoita ja mausta sitten rommilla. 
Sekoita seuraavaksi kakkumurut ja täyte keskenään. Mitä kauemmin vaivaat sen paremmaksi rakenne muuttuu!


Pyörittele sitten seoksesta pienehköjä soikeita palloja ja nosta ne jääkaappiin kiinteytymään.


 Parin tunnin kuluttua voit aloittaa koristelun. Kasta leivokset ensin sulaan suklaaseen ja ripottele pinnalle strösseleitä. Itse tykkään tehdä näitä sekä maito- että valkosuklaisina ja teen muuten aina suoraan tuplataikinan, muuten loppuvat juhlapöydästä alta aikayksikön! Perunaleivokset kannattaa myös valmistaa päivän etusessa jotta maut ehtivät syventyä ja ne muuten säilyvät jääkaapissa useammankin vuorokauden.


Nyt mukavaa viikon jatketta!:)

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Oi kuulostaa ihanilta ja näyttää söpöiltä! :) Ois kivoja vaikka Noelin 1-v synttäreille, täytyy pitää mielessä. Halauksia teille!
T: Vaasan asukit :)
*riikka* sanoi…
Kuulostaa todellakin herkullisilta, pitää heti laittaa kokeiluun. Mahtaisikohan mennä myös cakepopsina?
Unknown sanoi…
Kiitos J! Kannattaa kyllä kokeilla ja jos ei muuten tykkää käyttää "kunnon" rommia niin esanssikin käy!:) Halauksia sinne teille myös!<3
Unknown sanoi…
Kiitos Riikka!
Toimisivat varmasti myös cakepopseina.:) Massa on todella kiinteää ja siksi myös helposti käsiteltävää ja koossa pysyvää.
Aurinkoista viikonloppua sinulle!:)

Suositut tekstit