Lumilinnaa ihmettelemässä


Teimme eilen pienen päiväretken Oulusta ylöspäin. Kemin Lumilinna on ollut koko talven ajan mielessä yhtenä must go kohteena nyt kun täällä päässä Suomea kerta ollaan. Viikko sitten avattu näyttely ei kyllä pettänyt ja sanattomaksi veti miten jollain voi tuo silmä-käsikoordinatio pelata niin hyvin että lopputuloksena syntyy aivan huikeita lumeen tehtyjä taideteoksia.. Wau!

Lapsille paikka oli myös elämys ja huomio kiinnittyi tietysti heti tuttuihin Muumi ja Angry Birds hahmoihin, mutta aivan yhtälaisesti koko porukkamme vaikuttui linnan sisään rakennetuista saleista, huoneista ja kappelista. 

  Vaka Vanha Väinämöinen... 20 vuotis juhlateemana oli mikäs muukaan kuin Suomi.

Kappeli oli aivan mielettömän kaunis ja rauhallinen paikka.


Kesken kierroksen vastaan tuli pikkuväkeä ilostuttanut jääliukumäki jonka vierestä löytyi myös jäähän veistelty traktori.


Lumilinnan sisälle tehdyssä kahvilassa olisi voinut nauttia lämpöistä juotavaa sekä pientä purtavaa, mutta me päätimme jättää välipalat ja kaakaot väliin ja suunnata linnakierroksen jälkeen suoraan lämpimälle aterialle.


Linnan sisäpuolella vastaan tuli vielä hotellihuoneita jotka olivat toki eksoottisia ja tarjoavat varmasti ainutlaatuisen kokemuksen yöpyjilleen, mutta... minua ei kyllä saisi näin viileisiin olosuhteisiin unille!:D 


Linnan ulkopuolelta löytyi vielä lujupaikkoja muksuille ja muutenkin mukavaa kun he pääsivät käyskentelemään vapaasti piha-alueella. Luilinna sijaitsee aivan meren äärellä joten purevaan tuuleen kannattaa varautua kunnon toppavaatetuksella. 


Lopuksi kävimme vielä syömässä aivan alueen vieressä sijaitsevassa Puistopaviljongissa jonka pizzoja kehuttiin meille kovasti ja ne olivat kyllä kehujensa arvoiset. 


Vatsat pullollaan päätimme vielä jatkaa matkaa parikymmentä kilometriä pohjoiseen Ruotsin puolelle vichy ja karkkiostoksille. Siinä se lauantaipäivä sitten kuluikin ja taas ollaan yhtä pohjoisen kokemusta rikkaampia.:)

Mukavaa sunnuntaita ihmeiset!!



Kommentit

Suositut tekstit