Pikkukaverin uusi menopeli - Stokke Crusi

No niin, vihdoin lupaamani vaunupostaus.;) 
Ensinnäkin minulla on aiempaa kokemusta ainoastaan Emmaljungan vaunuista ja meillä on ollut käytössä Nitrot sekä Scooterit. Kääntyvät etupyörät ja ketteryys olivat ehdoton ykkösprioriteetti mainittuja vaunuja hankkiessamme ja samat seikat koimme tärkeimmiksi myös nyt hankiessamme uusia vaunuja. Emmaljungat ovat sinänsä olleet oikein hyvät ja toimivat vaunut, mutta olen ehkä vähän kyllästynyt niiden ulkonäköön ihan siitä syystä että kyseisiä vaunuja on tullut pökittyä ja katseltua melkeimpä päivittäin sen viisi vuotta, eli jotain fressiä, uutta ja erilaista kaivattiin..

Pitkien pohdintojen jälkeen (siis en ole lainkaan sen sorttinen ihminen että jaksaisin tuntikaupalla vertailla jotain teknisiä ominaisuuksia:D) päädyimme Stokken ehkä siihen klassisimpaan vaunumalliin eli Crusiin. Oulussa kyseistä vaunua oli näytillä aivan kiven heiton päässä meiltä sijaitsevassa Baby Style myymälässä ja paikan päällä ilmeni muutamakin seikka joka sai meidät kallistumaan tähän nimenomaiseen merkkiin ja malliin. Ensimmäinen iso plussa ilmeni vaunukopan korkeudessa. Tässä alla olevassa kuvassa työntöaisa on asetettu minulle sopivalle korkeudelle (minä olen tosin melko pätkä) ja kuten kuvasta voi hahmottaa vaunukoppa on todella korkealla verrattuna aisaan jolloin luonnollisesti myös vauva tulee aivan omien silmien alle ja mikäs sen mukavampaa kuin voida höpötellä vauvalle tarvitsematta kyyristyä kaksinkerroin niinkuin normaalisti. Suurin vaikutus tällä ominaisuudella on varmasti kuitenkin miehelleni joka on sen noin 30 senttiä minua pidempi. Kopan korkeuden vuoksi vaunujen alaosaan jää myös ruhtinaallinen tila kauppakasseille, puistoleluille ja muille mukanamme kulkeville tavaroille.


Halusimme myös vaunurunkoon sopivan turvakaukalon. Tämä ominaisuus ei varmaan monelle ole kovinkaan tärkeä, mutta meillä oli sekä Eemilillä että Eevillä aikanaan emmaljungan runkoon adapterilla sopiva kaukalo ja sitä tuli käytettyä paljonkin kun halusi nopeasti kipaista jossain ilman että täytyi siirtää vauvaa kaukalosta vaunukoppaan. BeSafen iZi Go kaukalo sopii Crusin runkoon ilman adapteria joten vielä parempi ja lisäksi kaukalon pitäisi olla helposti kannettava ja kevyt. 
Syystä tai toisesta Eevin nukke on muuten aika tehokkaasti koeajellut näitä vaunuja ja kaukaloa..:D


Sitten siihen seuraavaan eli ratasosaan jota testailemassa tietysti Eevi. Lapsi on jälleen kivan korkealla näkemässä mitä ympärillä tapahtuu ja istuin kallistuu viiteen eri asentoon joista makuuasento on todella kallellaan eli päikkäreitten ottaminen onnistuu myös kivasti jos lapsi nyt sattuu olemaan vaunuissa koisivaa sorttia. Yksi istuinkorkeuden ja rattaiden rakenteen parhaista puolista on kuitenkin se että ne soveltuvat täydellisesti ravintolassa syömiseen ja me kun syömme myös ulkona paljon. Ideana on että lapsen oma menopeli voidaan helposti työntää ravintolan pöydän ääreen ja se jos jokin tuntuu ainakin näin ajatuksen tasolla tosi kätevältä idealta. 

Hei yrittäppä ottaa musta kuva jossa en virnistä!:D

Käytön myötähän sitä vasta huomaa ovatko nämä vaunut niin hyvät kuin nyt tuntuu.:) Mutta omaa silmää ne mielyttävät niinkuin tietysti kuuluukin ja se vaunujen sisältöhän se on sitten se kaikista tärkein jos sitä pakettia nyt ylipäätään raaskii sylistään vaunuihin laskea!<3
Pensasmustikat on muuten niiiin POP vaikka kyllä tässä jo odotellaan kesää, kärpäsiä ja mansikoita!:)


Nyt ihanaa viikonloppua kaikille!!! Toivotaan että arska paistaa!



Kommentit

Johanna sanoi…
Kivannäköinen menopeli! :) Mutta yks asia kyllä ärsyttää; miten teillä voi aina olla niiiiiiin siistiä ;D Näkisit nytkin tän meiän huushollin. Sisko oli hoitamassa H:ta yks päivä ja kysäisi multa, tarvittaiskohan me au pairia kaaoksen hallintaan. :D:D
Unknown sanoi…
Hahhah.. Kuule ensinnäkin mulla on täällä kotona ollessa aikaa siivoilla, joten saattais näyttää vähän erilaiselta jos olisin myös töissä.;) Toiseksi jos meidän postiluukusta tipahtaa lappu jossa ilmoitetaan että huomen aamulla kello yhdeksästä alkaen huoneistoihin tullaan vaihtamaan ilmanvaihtosuodattimet niin mä pörhistelen sohvayynyjä ojoon kello 8:50 eli on tuota taustaa siistitty ennen kuvienkin ottoa!:D
Tiia sanoi…
Aivan hurmaavilta näyttää nuo vaunut :)Tiedätkö saako tuohon kaukaloon mitään kuomua (vaikka irrallisena ostettua?)
Unknown sanoi…
Kiitos Tiia!:)
Kaukalossa on ihan kunnon auringolta suojaava, mutta kuitenkin tosi hengittävä kuomu kiinteänä mukana. Se jää vain alas laskettuna niin hyvin muoviosan alle piiloon ettei sitä näistä kuvista huomaa lainkaan..;)
Anonyymi sanoi…
Hei! Itselläni on ollut ykköshankintana noi stokken crusit ja izi go istuin, paljonko paketin noin.hinta oli?
Unknown sanoi…
Heippa! Mua mietityttää että kun noi etupyörät lukitsee ja lykkii kärryjä asfaltilla niin vemputtaako ne vai kulkeeko ihan suoraan ilman että vääntäis ja kääntäis joka suuntaan niin et saa koko ajan olla ohjaamassa? ja miten sen painopiste niissä menee et kun on lapsi ratasosassa ja pystyssä/makuulla niin tuntuuko et jäis painopiste enemmän eteen vai taakse vai jakaantuuko se keskelle? :D
Unknown sanoi…
Heippa Noora!

Meillähän ei vielä ole kauheasti näitä uusia vaunuja lykitty kun vauva ei ole vielä syntynyt, mutta en kyllä usko että kääntyvät etupyörät olisivat asfaltilla tässäkään mallissa ongelma. Meillä ovat kaikki vaunut olleet kääntyvillä etupyörillä ja eivät ne kyllä ole itsekseen mitenkään liiaksi kääntyilleet vaan ovat vain kurveissa kevyemmin ohjattavissa. En myöskään koe etupyörien lukitusta tarpeelliseksi muuta kuin pahimmalla lumi/loska kelillä jolloin kääntyvä pyörä jää helposti sohjoon jumiin.

Painopisteasiasta sen verran etten ainakaan itse huomaa eroa siinä onko Eevi istuma- vai makuuasennossa ja olettaisin että kokonaispainotus ei nyt turvallisuussyistäkään voi kauheasti ratasosan asennosta muuttua.:)
Anonyymi sanoi…
Heips! :)
Aivan UPEAT yhdistelmävaunut, olen näistä haaveillut ja koittanut käytettynä löytää, kun kuitenkin uutena maksaa mansikoita. :( Oletko ajatellut myyväsi eteenpäin? :) Asun itsekin Oulussa ja huhtikuussa meille syntyy esikoinen, siihen mennessä pitäisi kyseiset vaunut saada hankittua. <3
-Hanna H.
hansuhoo sanoi…
Hei! Kiva kirjoitus cruseista! Onko sulla kokemusta minkä ikäiseen asti tuo ratasistuin riittää? Meillä stokke. Trailzit harkinnassa ja tämä hieman mietityttää.
T. Hanna
Unknown sanoi…
Heippa Hanna!
Ainoa kokemukseni Cruseista isomman lapsen kanssa on viime kesäinen Miamin matkamme jossa Eevi, silloin aika tarkkaan tasan 3 vuotta istui rattaiden kyydissä pitkillä kävelymatkoilla. Ihan hyvin hän ainakin kyytiin mahtui!:)

Suositut tekstit