Rapsakka Parmankinkkusalaatti

Meidän perheessä erilaiset ruokaisat salaatit alkavat kesän koittaessa vallata pöydän lähes päivittäin. Uuden kivan ja raikkaan reseptin löytyminen on aina yhtä ihanaa ja nyt haluan jakaa teille meidän uusimman lempparilöydöksemme. Tämä rapsakan parmankinkkusalaatin resepti on napattu K-ruoka.fi sivustolta ja minusta koko salaatin ehdoton kohokohta on paistettu parmankinkku. Mulle ei totta puhuen ole ikinä tullut pieneen mieleenikään käyttää ilmakuivattua kinkkua pannulla, mutta kinkusta tulee ihanan rapeaa ja myös suolaisuus korostuu kun kinkku lämpeää. Paras pari paistetulle ja suolaiselle parmankinkulle ovat raikkaat ja makeat hedelmät.

Rapsakka Parmankinkkusalaatti

Tarvitset:

tammenlehväsalaattia
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
avokadon
vesimelonia
cantaloupemelonia
mansikoita
80-100g ilmakuivattua kinkkua
buffalomozzarellaa

Revi huuhdeltu ja kuivattu tammenlehväsalaatti laakeaan salaattikulhoon. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kuori ja paloittele avokado, melonit sekä mansikat ja lisää ne salaattipedin päälle. Revi mukaan myös buffalomozzarella. 
Paista tämän jälkeen ilmakuivatun kinkun siivuja hetki kuumalla pannulla omassa rasvassaan ja nosta ne sitten hetkeksi lautaselle jäähtymään. Revi lopuksi kinkun siivut sopiviksi paloiksi ja lisää salaattiin. Tarjoile tuoreen leivän kera.


Valmistin tätä salaattia ensimmäisen kerran alkuviikosta ja leivoin silloin salaatin seuraksi myös parmesan-juustolla maustettuja sämpylöitä. Halusimme testata comboa sillä tämä salaatti on tulossa sämpylöiden kera myös ensi viikon sunnuntaina pidettävien ristiäisten menuuseen. Eilen tein salaattia jo toistamiseen kun ystäväni poikkesi meillä lounaalla, mutta kuten kuvasta voi huomata unohdin täysin mozzarellan. Täytyy sanoa että ei sitä oikeastaan edes tähän mukaan kaivannut ja huomasin mozzarellan puuttumisen vasta kun myöhemmin päivällä näin käyttämättömän paketin jääkaapissamme. Ristiäisiin aion kuitenkin ainakin yrittää muistaa lykätä juuston mukaan ja silloin aion koristella salaatin tuoreilla basilikanlehdillä.

Päädyin muuten tällä kertaa tilaamaan ristiäiskakun Prassenilta, sillä pienen herramme bileet alkavat jo 11:30 joten totesin että tulen säästämään rutkasti omia hermojani kun jätän kakun ammattilaisten huoleksi ja keskityn itse sitten muihin tarjottaviin. Saapa nähdä millainen suunnittelemastani "Movember-henkisestä" kakusta tulee..;) Kävin eilen tilaamassa ristiäiskukat ja viemässä kastemaljan kaiverrukseen joten valmistelut alkavat pikkuhiljaa olla aikatauluissaan ja hyvä niin sillä seuraavaksi käännämme auton nokan kohti Helsinkiä. Luvassa äidin, kummitätini ja ystäviemme tapaamista, Lintsiä, varmaan hiukan shoppailua ja sushia.<3 Tuskin maltan odottaa!


Nyt mukavaa ja aurinkoista viikon jatketta kaikille!:)



Kommentit

Suositut tekstit