Poroholma Wake Park ja puoli vuosisataa


Isäni täytti viime torstaina 50 vuotta ja sitä juhlistettiin meidän perheen ikiliikkujalle sopivin menoin Otanlahdessa. Ystäväni vinkkasi minulle Poroholmaan saapuneesta uutuudesta; kaapelivesilautailusta ja se kuulosti juuri sopivan liikunnalliselta aktiviteetilta josta löytyisi myös hitunen extremea. 
Siispä suuntasimme pienen leikkimielisen pesiskenttäkierroksen jälkeen rantaan.

Koko homma alkoi märkäpuvun, pelastusliivin ja kypärän pukemisella jonka jälkeen siirryttiin veden rajaan laittamaan lauta paikoilleen ja kuuntelemaan ohjeet vedessä toimimisesta. 


Myös Eemil ja Eevi olivat hengessä mukana. Tylsä äiti ei päästänyt heitä kahlaamaan paljain jaloin  kylmän kelin vuoksi joten hetken päästä oli sitten sekä kengät että sukat aivan läpimärät. Että siinä sitten mietin olisiko sitä pitänyt kuitenkin olla vähän vähemmän tiukkapipoinen mutsi ja antaa lasten nauttia täysin rinnoin ja paljain varpain tästä Suomen kalseahkosta suvesta..


Ohjeistuksen jälkeen ukki oli valmiina liikenteeseen ja vauhdikkaasti sitä sitten mentiinkin. Aivan ensimmäiset yritykset päätyivät veden rajaan, mutta tosi nopeasti alkoi homma sujua. Lumilautailutaustasta on tässä touhussa paljon apua ja enemmän lautailleet pystyvät varmaan vähän kikkailemaan myös kaapelivesilaudan kanssa, mutta lautailutausta ei todellakaan ole välttämätön. Iskällä ainakin sujui hienosti vaikka hän oli laudalla ensimmäistä kertaa ikinä!


Kaapelissa roikkuvaa köyttä ohjataan rannasta käsin ja sen nopeutta voi säätää lautailijan mielen mukaan. Homman voi siis aloitella hieman rauhallisemmalla vauhdilla ja nupit käännetään kaakkoon jos laudalla olija niin pyytää. Niimpä tämä aktiviteetti sopii monen tasoisille yrittäjille ja ainakin minä aion käydä tänä kesänä köyden päässä räpiköimässä, sen verran siistiltä tuo meno nimittäin näytti. 


Musta on ihan huippua että Otanlahteen tuodaan tällaisia uusia aktiviteetteja joilla saadaan piristystä raumalaiseen rantaelämään. Vielä kun säät tästä lämpeävät niin ihmiset siirtyvät taas toden teolla meren ääreen. Kaapelivesilautailuun ajan saa varattua netistä täältä tai soittamalla tai käymällä Otanlahden Rantatalossa. Tämä aktiviteetti ei kuitenkaan välttämättä kaipaa minkään asteista etukäteissuunnittelua vaan lautailemaan voi mennä myös ihan hetken mielijohteesta pamahtamalla paikalle mikäli kaapelirata vain on vapaana muilta käyttäjiltä. Homma kestää vedessä sellaiset kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen ovat adrenaliinit taatusti liikkeellä ja lihakset sopivasti hapoilla.   Hintaa yhden henkilön lautailulle tulee varsin kohtuulliset 15 euroa joten kyseessä on kaikin puolin pienen kynnyksen aktiviteetti. 

Jos siis kesällä alkaa rannalla lekottelu kyllästyttää niin hypätkää laudan päälle ja märkäpuvun kanssa tässä hommassa tulee joka tapauksessa hiki näin viileämmilläkin keleillä.

Lopuksi vielä varsin vetree ja ehta raumlaine suihkulakki David hasselhoff..;D Eihän ole alkuunkaan kyse siitä kuinka monta vuotta täyttää vaan siitä millä tavalla vuotensa käyttää!<3 


Isän syntymäpäiväillallista nautittiin kuuden ruokalajin ja hyvän seuran voimin Ravintola S.J.  Nyyperissä  Hotelli Vanhan Rauman alakerrassa ja tätäkin paikkaa voin lämpimästi suositella. En itsekään ymmärrä miten ihmeessä multa on jäänyt sellainen helmi Rauman kokoisessa kaupungissa kokonaan huomaamatta. Joka tapauksessa ensimmäinen kerta pitkän kaavan mukaan ei taatusti jäänyt viimeiseksi!

Nyt oikein mukavaa viikon jatketta jokaiselle!:)



Kommentit

On kyllä hauska peli, kävin myös koeajamassa Otanlahden radan reilu viikko sitten. Toi omat haasteensa tuo täyskäännös, kun aikaisemmin olen lautaillut vaan järven ympäri kiertävällä radalla. Olen kyllä sanoinkuvaamattoman onnellinen siitä, että saatiin uusi lelu kaupunkiin! Talvella pääsee sitten kruisailemaan lumilaudan kanssa! ;)
Unknown sanoi…
Täyskäännös osoittautui turhan haastavaksi meidänkin testaajalla, siksipä sitä täytyy käydä vielä kerran jos toisenkin tänä kesänä harjoittelemassa ja ties vaikka tästä vesilautailusta syttyis intoa testata myös lumilautaa!;)

Suositut tekstit