6-vuotias reissumies

Meidän Eemil täytti torstaina kuusi vuotta. Viimeisenä iltana ennen synttäriaamua raukka parka pohti onko hän sitten enää lainkaan söpö jos hän kerta on jo kuusi ja voisiko hän enää niin isona leikkiä pikkuautoilla. Tämä kuuden vuoden ikä tuntuu näin aikuisenkin vinkkelistä tietynlaiselta murrosvaiheelta, pienen pojan juttuihin sekoittuu koko ajan enemmän isojen poikien jutut ja esikoulukin alkaa jo ensi syksynä.


Meidän 6v. rakastaa  pikkuautojen, legojen ja urheilun lisäksi yli kaiken matkustamista ja matkojen suunnittelua. Hänen lempipuuhaansa on tietokoneelle päästessään käydä Momondossa "varaamassa" lentoja ja hotelleja milloin minnekin. Niinpä me toimme mieheni kanssa viime viikonlopun reissultamme Eemilille tuliaiseksi pahvisen karttapallon johon hän saa punaisella nastalla merkata ne paikat joissa hän on käynyt ja aika liuta niitä nastoja on jo nyt.:)


Eemilille ehdotettiin 5-vuotis neuvolassa koulun aikaistamista ja sama tuli puheeksi nyt 6-vuotis neuvolassakin. Koulun aloittaminen vuotta aikaisemmin on minusta kuitenkin täysin tarpeetonta ja onneksi meidän ihana neuvolatätimme ymmärsi heti pointtini ja oli kanssani asian suhteen täysin samoilla linjoilla. Sillä vaikka Eemil nyt on lukenut ja laskenut jo hyvän aikaa niin monella muulla tavalla hän ei todellakaan olisi vielä valmis koulumaailmaan. Kuusi vuotiashan on vielä aika mini tyyppi tai ainakin tämä meidän kuusi vuotias ja koulun aloitus edustaa tietynlaista lapsuuden ja vapauden loppua. Niinpä me tyytyväisenä leikimme niillä pikkuautoilla vielä ensi vuodenkin, ollaan söpöjä ja sanotaan piut paut koulun velvoitteille.;)<3


Torstaina juhlistimme Eemilin synttäreitä aika perinteisin menoin. Hän sai aamulla herätessään meiltä lahjaksi rullaluistimet sekä Maailman liput -kirjan ja nyt sitten odotellaan että pyörätiet putsattaisiin kivistä. Lounaspaikaksi Eemil valitsi ylläri ylläri kiinalaisen ravintolan ja sen jälkeen käytiin leivoksilla Vanhan Rauman Kaffebaarissa. Illalla kotosalla tehtiin pitkästä aikaa herran toiveiden mukaisesti mitäpäs muutakaan kuin sushia, voi nammm...!


Varsinaisia syntymäpäiväjuhlia vietimme eilen. Eemil toivoi "jotain autokoristeita" ja pakko myöntää että minun toteutukseni koristeluiden suhteen oli aika ontuva...:D Raumalla tuntuu että kaikki härpäkkeet pitäisi ymmärtää tilata netin kautta(eli etukäteen = ei onnistu minulta) varsinkin kun en ole mikään maailman kätevin tyyppi käsistäni. Onneksi Prismasta löytyi mustaa paperikaitaliinaa johon saatiin valkoisella liidulla piirrettyä tie ja luojan kiitos kylmää hikeä etukäteen tuottanut juhlapöydän kakku onnistui siinä määrin että autoteema oli tunnistettavissa.


Tein kaksikerroksisen kakun ensimmäistä kertaa elämässäni ja se oli yllättävän helppo toteutettava. Aion tästä kakusta tehdä oman postauksensa myöhemmin.
Muina makeina tarjottavina meillä oli Omar-tikkareita ja hopeatoffee-namusia ja koska Eemilillä oli toiveena myös jotain Marianne-karkkeihin liittyvää niin tehtiin vielä Mariannemuffinseja.


Nyt on tämän kuukauden ensimmäiset synttärit vietetty ja toisena pääsisäispäivänä vietetäänkin sitten Iisakin 1v. kekkereitä. Että ei tämä hauskuus vielä tähän lopu..;)


Mukavaa Palmusunnuntaita!<3


Kommentit

Suositut tekstit