Cobb salaatti suureen nälkään

Seuraavaksi ohje kaikkien salaattien kunkulle eli cobb-salaatille. Salaatti on tuhtiudessaan ja täyttävyydessään sitä luokkaa että ihan joka viikko en tätä söisi, mutta näin silloin tällöin nautittuna... Mmmm... ei juuri tule maukkaampaa salaattivaihtoehtoa mieleen! 

Cobb salaatti A'la Pienistä Nauttija

(kahdelle)
Tarvitset:

1 jääsalaattipussi
1 avokado
1/2 rasiaa(125g) kirsikkatomaatteja
pieni punasipuli
2 keitettyä munaa
4 suikaletta pekonia
300g kanafileitä
suolaa ja mustapippuria
sinihimejuustoa oman maun mukaan

Kastike:

0,25dl punaviinietikkaa
1rkl juoksevaa hunajaa
1tl dijon sinappia
kierros suolaa ja mustapippuria myllystä
0,5dl oliiviöljyä


Valmista ensin salaatinkastike. Sekoita etikka, hunaja, sinappi ja mausteet kulhossa tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tästä määrästä tulee kastiketta juuri kahteen annokseen joten jos olet tekemässä suurempaa satsia muista tehdä enemmän myös kastiketta.


Laita seuraavaksi kananmunat kiehumaan ja keitä noin kymmenen minuuttia jotta niistä tulee kovia (kiehumisen jälkeen siirrä kananmunat kylmään veteen jäähtymään). Munien kiehuessa revi jääsalaatti valmiiksi kahdelle lautaselle ja kaada pinnalle noin puolet salaatinkastikkeesta. Pilko tämän jälkeen tomaatit, punasipuli ja avokado. Paista sitten pekonisuikaleet omassa rasvassaan kuumalla pannulla kypsiksi ja laita ne talouspaperin päälle kuivumaan. Paista seuraavaksi kanan fileesuikaleet ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Pilko pekonit sopiviksi suikaleiksi/paloiksi ja kuori myös kypsät kananmunat ja paloittele ne pieniksi palasiksi. 


Tämän jälkeen aloitetaan täytteiden latominen salaattipedin päälle. Tämän vaiheen jokainen tehköön omaan tyyliinsä, minä tykkään latoa aineet erikseen omiksi "raidoikseen" jolloin saan itse valita mitä makuja millekin suupalalle haluan. Sinihomejuustoa taas tykkään ripotella viimeiseksi salaatin pinnalle samalla kun lisään päälle myös loput salaatinkastikkeet.  


Suureen salaattikulhoon tehtynä tästä saisi oivan lounas- tai illallis salaatin isommallekin porukalle. Tällöin laittaisin sinihomejuuston tarjolle erikseen niin vieraat voivat itse päättää minkä verran sitä haluavat ottaa. 

Nyt oikein mukavaa ja maukasta viikonloppua kaikille!!:)


Kommentit

Suositut tekstit