Hyyytävää

Herranpieksut mutta täällä on kylmä. Tänä aamuna mittari kipusi -27 asteeseen ja jotenkin mulla on sellainen kutina että tämä on vasta alkua. Me "karaistuneet"(ja pah..) suomalaiset lähdimme heti aamutuimaan joulukuusen metsästykseen. Meillä on jo tekokuusi olohuoneen nurkassa, mutta kun olen niin kovasti kaivannut kuusen tuoksua niin pakkohan sitä oli hakea aito myös. Kuusi pääsi meidän parvekkeellemme johon laitoin lämmityksen päälle sillä suunnittelin että söisimme siellä aattona. 

Kuusia myydään täällä aivan samalla tavalla kuin Suomessakin. Ulkosalla värjötellen valitaan se joka puolelta kaunein yksilö. Näpit ja varpaat tuhottoman jäässä tuumaillaan ja pähkäillään onko se puu varmasti symmetrinen. Me haimme omamme jäähallin pihalta ja valinassa mulla taisi kestää max. puolitoista minuuttia. Ehkä tuo näkyy meidän kuusen ulkomuodosta, mutta mun mielestäni luonnossa kasvanut saa näyttääkin luonnolliselta kaikkine epäkohtineen.

Hallin pihalle on valmistumassa myös jääveistos-näyttely. Eevi nukkui kuskin seurassa autossa ja me kävimme Eemilin kanssa tutkimassa tulevia taideteoksia. 

Saanko esitellä Herra Pakkasukko.

Alkutekijöissään oleva kävelyreitti on varmasti upea valmistuttuaan.

Myös kiekkoteemaa oltiin hyödynnetty varmaan jo sijainninkin vuoksi. Nostan kyllä hattua niille miehille jotka näitä täällä hirmupakkasissa veistelevät!


Jopa valtava joulukuusi näytti olevan jotenkin kylmissään.

Kotiin päästyämme joimme kuumat kaakaot ja laitoimme kuusen parvekkeelle sulamaan.

Me ostimme kuusen mukana muuten hirmu kätevän jalan. Siinä oli vain tappi keskellä ja kaikkiin myytäviin kuusiin oli tehty reikä jalkaan tappia varten valmiiksi, ei tarvinnut miettiä mitään sen kummempia virityksiä.
Koristelimme kuusen jalan tähtitarroilla ja tähtien paikat valikoitiin jälleen hyvin tarkkaan.:)


Tällaista meillä tänään. Nyt on aika lämmittää kuppi glögiä, pukea villatakki päälle ja painua meidän puoliksi lämmenneelle parvekkeellemme kuusen tuoksuun joululehtien kera. Siinä mun mieleni suurinta luxusta..:)


Kommentit

Suositut tekstit