Touhua ja tonttuilua

Kulunut viikko on suorastaan hurahtanut ohitse. Koko perheen vapaat iltäpäivät ovat kuluneet lähinnä tonttuillessa, sillä matkaamme huomenna pikaiselle visiitille Suomeen. Ehdimme olla kotona kaksi päivää ja tiedossa on ainakin takan lämmitystä, saunomista ja läheisiä rakkaita ihmisiä - parhautta!<3


Tällä viikolla saatiin myös joulukuusi ja se tietysti koristeltiin. 

Myös Eevi "auttoi" koristelussa...


Eilen oli vuorossa kauan odotettu pipakakkujen leivonta. Tein taikinan maanantaina aamuyöstä. Tarkoitukseni oli tehdä taikina sunnuntai-iltana lasten nukahdettua ja mieheni piti tulla myös tuolloin työreissultaan kotio. Noh.. lentosää oli huono joten saatiin isi kotiin vasta seuraavana päivänä (onneksi eivät lentäneet siinä säässä!), Eemil alkoi nukahdettuaan yskiä kovasti josta seurasi sänkyyn oksentaminen. Poika siis pesulle, petivaatteiden vaihto ja poika takaisin nukkumaan jonka aikana Eevi tietysti heräsi...:D Kun olin saanut Eevin takaisin unille en enää jaksanut alkaa tekemään taikinaa. MUTTA kun olen jotain päättänyt tehdä en saa asialta rauhaa ennen kuin olen hoitanut homman... joten valvoin yön ja viideltä mun oli pakko antaa itselleni periksi ja nousta väsäämään sitä hemskutin taikinaa.:) Ei muuta kuin kynttilät loistamaan ja joululaulut soimaan ja niin oudolta kuin tämä kuulostaakin nautin ihan kauheasti! Aamuyössä on sellaista rauhaa ja joulun taikaa. 
Taikina saatiin siis valmiiksi, mutta se piti laittaa pakkaseen odottamaan sopivaa hetkeä. 

Sopiva hetki koitti eilen. Isi ja Eemil aloittivat..

Ja äitikin pääsi tositoimiin.

  Eemil oli hyvin innokas pikku leipuri!<3


Ajattelin että päästäisiin tekemään vielä uusi satsi ennen joulua, mutta Pikku Myitä ja Nipsuja on nyt vaikka muille jakaa. En kuitenkaan epäile etteivätkö ne tässä herkkusuiden perheessä syötyä tulisi.



Oikein herkullista viikonloppua kaikille!!


Kommentit

Suositut tekstit