Karun kaunista

Meidän kodin läheisyydestä löytyy paljon vanhoja kauniita taloja.  Jokin näiden talovanhusten karussa kauneudessa kiehtoo minua. Kulunut aika, myrskyt, porottava aurinko, lumet ja saateet ovat saaneet maalin rapisemaan ja ikkunan pielien koristeetkin ovat vain muisto entisaikojen upeudestaan. Sitä voi vain kuvitella millaista elämää näissä taloissa on eletty, millaisia ihmiskohtaloita nämä ovat  aikojen saatossa sisäänsä kätkeneet.









Kukahan näitäkin ikkunan pieliä on aikanaan veistellyt?





Monet näistä taloista ovat todella huonossa kunnossa ja valitettavasti se taitaa enteillä vain väistämätöntä purkutuomiota. Itse toivoisin että näitä kaunokaisia arvostettaisiin yhtä paljon kuin vanhoja puutaloja omassa kotikaupungissani. Ehkä nämä muistuttavatkin minua hitusen Raumasta ja siksi niistä tulee niin lämmin kotoisa olo.

Lämpimän kotoisan olon toivat mukanaan myös mieheni vanhemmat, mutta tänään he matkaavat takaisin Suomeen. Oli ihanaa saada omaa kotiväkeä tänne ja nyt odotellaankin jo ylihuomenna saapuvaa "seuraavaa satsia". Lauantaina Ufaan porhaltaa omat vanhempani sekä pikkuveljeni, kivoja hetkiä taas tiedossa!:)


Ihanaa keväistä maaliskuun päivää kaikille! 

Nimim. -20 astetta ja hyinen tuuli









Kommentit

Suositut tekstit