Kauppakuja

Aivan kivenheiton päässä kodistamme sijaitsee vanha entisille venäläisille provinsseille hyvin tyypillinen kauppakuja. Holvikaarin koristettu kuja sijaitsee Ufan historiallisessa keskustassa, joten ympäristöstä löytyy paljon upeita vanhoja rakennuksia joissa toimii tänä päivänä mm. teattereita.


Pilkistys kauppakujan holvikaaresta



Kauppakujan edustalla on suuri toriaukio, jonka toista laitaa kaunistavat vanhat rakennukset ja toista laitaa puolestaan suuri puisto. Tori sijaitsee pääkadun varrella.

Eemil, Eevi, Mummu ja Pappa päiväkävelyllä.

Kauppakuja on myöhemmin katettu ja siitä on rakennettu ostoskeskus pikku putiikkeineen ja muutamine ravintoloineen.


Holvikaarien alla sijaitsee pieniä vaateputiikkeja jotka ovat pullollaan tuotekopioita Chanelista Vuittoniin. Täällä on jokseenkin hämmentävää kun ihan siistin ja hyvännäköisissä vaateliikkeissa huomaa yhtäkkiä "vuittoneita" lattialla ja "merkkihuiveja" tangoissa > täyskäännös ympäri ja ulos.:) Kauppakeskuksen uudemmassa keskusosassa on paljon pieniä kojuja jotka myyvät kaikkea taskukelloista ja kännykän kuorista maatuskoihin.


Babuškat matkalla rihkamakaupoille.





Muutama koju kiinnosti kovasti Eemiliä.




Mukavan rento kauppapaikka, joskin ostettavaa täältä harvemmin löytyy. Itse kauppakujasta ja sen ympäristöstä on pidetty todella hyvin huolta. Nyt odotetaan vain lumien sulamista ja hiirenkorvien puhkeamista puihin jolloin vieressä sijaitseva kaunis puistokin pääsee oikeuksiinsa.

Oikein kivaa torstaita kaikille!


Kommentit

Suositut tekstit