On kuusi tuotu huoneeseen..

.. latvaan tähti tuikkimaan.
Lapset, silmät noin sädehtien
ei unta taida saadakaan.<3

Kuva täältä
Koristelin Suomen kotiamme Jouluun ennen Ruotsiin lähtöä, sillä pääsemme sopivasti joulun alla piipahtamaan Raumalla. Haluan silti ehdottomasti luoda jouluista tunnelmaa myös tänne, koska  minulle Joulussa jos jossain määränpäätä tärkeämpää on matka. Tuoksut, maut, salaisuudet, yhteiset touhut, lahjakääröt, valot ja kynttilät... En voisi kuvitella joulua joka sijoittuu ainoastaan aattoon tai pyhiin, vaan sitä on piisattava koko kuukaudeksi.:)

Ihan hirveästi turhaa tilpehööriä ei viitsisi tänne Ruotsiin kuitenkaan hankkia, niimpä minulla on mielessäni muutama simppeli juttu jotka toisivat ennen kaikkea sitä tunnelmaa. Ensimmäisenä joulukuusi joka voisi olla tällä kertaa miniversio; kunhan saadan tuoksua sisälle. Nämä pienet kuuset ämpäreissään ja koreissaan ovat jotenkin ihan super sympaattisia ja silti varsin näyttäviä. Toiseksi täällä vilkkuu ikkunoilla nyt todella paljon jalallisia valaistuja joulutähtiä ja olen itsekin niihin kovin tykästynyt. 

Kuva täältä ja täältä
Loppu osuuden tunnelman luonnista saavatkin sitten hoitaa kynttilät ja kukat. Ruotsalaiset ovat joulukukkien suhteen muiden eurooppalaisten tavoin ajoissa liikkeellä ja tuoreista leikkokukka- ja havuasetelmista nautitaan jo paljon ennen h-hetkeä. Jonkin sortin kukkafriikkinä se sopii myös minulle ja ensimmäiset jouluruusut koristavat jo keittiön pöytää. 

Heti ei kuusen hakuun silti parane lähteä koska puolentoista viikon päästä edessä on muutto siihen tämän kauden The Kotiin, mutta joitain juttuja ja kenties pieniä joululahjahankintojakin minulla on korvan takana huomiselle. Ne mielessäni pitäisi ainakin löytää tästä läheltä joku hyvä sammalilla ja kävyillä varustettu metsikkö..;) 

Oikein mukavaa illan jatkoa!

Ps. Te jotka haluatte fiilistellä kauniita joulukoteja oikein olan takaa, sukeltakaapa Pinterestin ihmeelliseen maailmaa! Tämän postauksen kuvat ovat sieltä lainattuja. 

Kommentit

Suositut tekstit