Tuoksua ja tunnelmaa

Pyörähdimme eilen Gamla Linköpingin joulumarkkinoilla. Olen aina ollut sellainen haahuilija joka voisi vain rauhassa kuljeksia ja katsella kauniita rakennuksia päivät pitkät. Yksin kahden lapsen kanssa kuljeksiminen ei ehkä ollut kovin rauhaisaa, mutta joulufiilikset nostivat silti pikkuhiljaa päätään.

Gamla Linköping on kerrassaan viehättävä joskin melko pieni vanhoista puutaloista koostuva alue hieman kaupungin keskustan ulkopuolella. Talot ovat aikanaan sijainneet keskustassa, mutta kaupungin kasvaessa 1940-luvulla keskusta haluttiin modernisoida rakennuksineen päivineen. Sen sijaan että kaikki vanhat rakennukset oltaisiin laitettu maan tasalle osa niistä päätettiin siirtää pois keskustasta ja luoda rakennuksista ulkoilmamuseo. Rakennukset on ripoteltu nykyiselle paikalleen tismalleen samalla tavalla kuin ne ovat aikanaan keskustassa sijainneet. Ja minua höpsöä turistia oltaisiin ainakin voitu huijata 6-0 ilman internetin ihmeellistä maailmaa!;)

Sympaattisten rakennusten lisäksi tarjolla oli tietysti jouluista tunnelmaa tuoksuineen, koristeineen, kojuineen ja pienine putiikkeineen. Meidän onneksemme aamupäivällä ihmisiä oli liikkeellä suht maltillisesti ja vaunujen kanssa mahduttiin hyvin kulkemaan. Muutamaan pieneen kauppaan menimme sisälle ilman vaunuja, mutta koska Eevi on tällä hetkellä kohtuullisen ärsyttävässä "pakko lääppiä kaikkea" -iässä löysimme tiemme aina ulos hyvinkin sukkelaan…:D 
Tonttuja markkinoilta löytyi tasan yksi ja kyseessä oli jouluonginta. Kalasaaliin kuva se siinsi Eemilinkin silmissä onkeen tarttuessa ja voi mikä riemu syntyikään kiinalaista renkutusta soittavasta muoviautosta. Pikkusiskolle ongittiin nalle ja tämän jälkeen lasten mielestä  oli ollut tosi hyvä reissu.:DEnnen kotiin lähtöä kävimme vielä lounaalla varsin sympaattisessa ravintolassa vanhan kaupungin laidalla. Tänne täytyy ehdottomasti tulla vielä niin että isäkin pääsee karkeloihin mukaan. Paikassa oli aivan ihanan kotoisa ja jouluinen tunnelma ja ruokakin oli oikein hyvää kaikessa yksinkertaisuudessaan.  Lopuksi vielä puhelinkopin bongannut Eemil ja hänen uudet ylisöpöt kenkänsä. Näillä kelpaa hangessa tallustella kunhan saataisiin lunta maahan.:)


 Toivottavasti kaikilla on ollut oikein mukava ensimmäinen adventtisunnuntai!
Meillä on raapustettu kirjettä korvatunturille ja tonttukin kävi vierailulla…:)

Kaipa nyt saa jo toivotella ihanaa joulun odotusta!<3


Kommentit

Anonyymi sanoi…
Voi kuulostaa niin tutulta tuo Eevin touhu ;) Niin mahtava vaihe, NOT!!
Ja nuo Eemilin kengät, aivan ihanat!
Ihanaa joulun odotusta <3
Terkuin M
Unknown sanoi…
Kiitti M!<3

Voi onneksi nuo vaiheet ovat ohimeneviä, seuraavaksi saa kait alkaa odottelemaan ensimmäistä kunnon uhmaa. Siinä kohti lapsen vedellessä selkä kaarella itkupotkuraivareita kaupan käytävällä varmaan toivoo että voisi palata aikaan jolloin toinen vaan innoissaan tyhjenteli hyllyjä…;D

Suositut tekstit