Terveisiä Pohjolasta

Heissulivei ja terkkuja Leviltä!:) Viimeinen viikko on kulunut talvisista maisemista nauttiessa ja tietokone on ollut aivan unholassa. Ihanan virkistävä paikka tuo Lappi, ei siis tosiaan jäänyt meidän perheen ensimmäiseksi ja viimeiseksi reissuksi pohjolaan. Lapset nautti, aikuiset nautti ja alkuun aika mahdottomalta vaikuttanut ajomatkakin taittui ilman muita mutkia. Me köröttelimme perille yön aikana ja pienten lasten kanssa matkustaessa se osoittautui erittäin hyväksi ratkaisuksi. 

Perillä meitä odotti lunta; todella paljon lunta ja siitä se riemu sitten repesi!;)



Soneran Lastenmaa oli odotusten mukaisesti tosi kiva paikka rattikelkkoineen, pulkkineen ja pikku mökkeineen. Tyylikkäästi ja huolellisesti rakennettu kokonaisuus pienille ja vähän isommillekin vipeltäjille. Levin tarjonta pienille lapsille yllätti muutenkin positiivisesti. Vaikka viikko vietettiin pääasiassa ulkoilmassa päivä kylpylässä ja sen yhteydessä olevassa sisäleikkipuistossa toivat kivaa vaihtelua lapsille. 





Eemil pääsi Levin lomallamme elämänsä ensimmäistä kertaa kokeilemaan laskettelua. Pystyssä pysyttiin vaikkei nyt mitään hirmukaarteita vielä tehtykään. Sisko tyytyi pulkkailuun, mutta näen niin jo silmissäni miten he jokusen vuoden päästä valloittavat yhdessä rinteitä.<3 


Niin ja pääsi sinne rinteille äitikin... Laskettelu on varmasti maailman kaikkeuden siisteintä ulkoilmapuuhaa! Itse olen hommassa aika(tosi) kokematon, mutta luistelu-/tanssitausta helpottaa ehkä hiukan tasapainon ja kropan hallinnan osalta tai sitten minulla kävi vain tuuri etten kierinyt mustia rinteitä alas..:D Mukana matkassa oli myös rakas ja armas ystäväni joka pääsi suksien kanssa rinteille elämänsä ensimmäistä kertaa ja aivan myyty oli hänkin!:)



Ulkoilun lisäksi viikon aikana herkuteltiin ja saunottiin oikein olan takaa. Levin lemppariravintolaksi valikoitui pannukakkutalo, eihän tuollaisella konseptilla rakennettu paikka voi olla muuta kuin super hyvä. Miettikää nyt, pannaria sadalla eri tavalla -> TAIVAS!






Eräs hyvin pelkistetty ruokailumme jäi kuitenkiin mieliin hetkenä ylitse muiden. Lapsia omaavat ihmiset tietävät mitä tuskaa ruokailut arjessa välillä (siis lähes aina) aiheuttavat. Jälkiä siivotessaan arpoo onko pienintäkään murua päätynyt sinne minne oli tarkoitus ja jos homma jossain kohtaa rullaakin rauhallisesti niin sitten yllättää akuutti pissahätä tai joku muu pakottava vaiva joka aiheuttaa ruokailuhetkeen mystisesti puoli tuntia lisää sekasortoa...
No mutta kerranpa meidänkin lapset söivät aivan hiljaa paikallaan istuen ja hyvällä halulla. Ehkä syynä oli tunnelmallinen ja rauhallinen miljöö tai sitten energiat oli vain kulutettu tehokkaasti pulkkamäessä. Itsekin ihan ihmettelin kun ei tarvinnut laittaa sitä perus toistonauhuria "Syö nyt!" "Sitten sitä ruokaa suuhun!" -päälle ollenkaan. Siis vakavasti harkitsen rakennuttaa kodan meidän takapihallemme vain ruokkiakseni siellä lapsemme sen viisi kertaa päivässä... ;)




Makkarat lämpimän mehun kera maistuivat koko poppoolle kaikessa simppeliydessään. Eemil halusi välttämättä paistaa iskän makkaran ja se grillattiin huolella ihan mustaksi asti. Onneksi meidän muiden eväiden suhteen grillaus tapahtui hiukan maltillisemmin..:D 



Kulunut viikko oli täynnä hauskoja hetkiä ja uusia kokemuksia. Mutta kuten aina hyvän loman jälkeen arkeen on kiva palata.:) 

Heh.. jopas tulikin oikea sekametelisoppa tästä postauksesta. 
Joka tapauksessa oikein kivaa viikon jatkoa jokaiselle!






Kommentit

Liina sanoi…
Näitä kuvia ja touhuja katsellessa alan ymmärtää miksi niin monet matkustavat Leville mielellään. Talviset lajit eivät ole enää aikuisikänä oikein innostaneet itseäni, mutta ehkä asiaan olisi syytä tulla muutos.

Minua jäi muuten se edellisen postauksen Livlyn takki mietityttämään. En ole ihan varma, tykkäänkö sittenkään Pompin SS14-malliston kaupunkitakista niin paljon kuin ajattelin. Olen koittanut etsiä tuota Livlyn takkia nettikaupoista, mutta tuloksetta. Tuon värisenä se olisi ihan täydellinen. Vastaan on tullut vain vaaleanpunaista ja -sinistä Lisa-takkia. Onko myös tuon pikkuneitinne takin malli samainen Lisa-coat?
Jenna sanoi…
Tuo viimenen kuva <3 <3
Unknown sanoi…
Liina: Melkein uskallan luvata että innostut rinteessä kun vain lyöt sukset jalkaan ja lähdet laskuun..:) Lapsista sitten puhumattakaan!;)
Ja Eevin takki on tuo Lisa-coat, mutta sitä ei tunnu tosiaan hopeisena netistä löytyvän ainakaan vielä. Voi tietysti olla (toivottavasti!) että kevään lähetessä takkia saadaan myös nettikauppojen listoille!

Jenna: Eevillä on tuossa ehkä maailman söpösin hölmistynyt ja makkarainen naamataulu..:D<3

Suositut tekstit