Dinoja ja sorsia

Ja piiitkä hiljaisuus päättykööt... Helle ja jonkin sortin stressi vei mehut eikä koneen viereen rauhassa istuminen ole onnistunut. Ehkä suurin stressin aiheeni poistui onnellisesti maanantaina ja se liittyi opiskeluihin. Minulla alkaa ensi viikolla uusi kurssi seminaareineen Turussa, joten matkaan lasten kanssa Raumalle kuukaudeksi. Opiskeluaikataulu siellä yksin kahden lapsen kanssa on melko tiivis  ja olin satavarma että joudun vielä uusimaan edellisen katastrofaaliselta tuntuneen tentin, kunnes maanantaina nettiopsuun pamahti tieto että tentti meni läpi hyvällä arvosanalla.. huh mikä helpotus! Toinen huolenaihe poistui eilen, saimme nimittäin lapsille päiväkotipaikat täältä Oulusta syyskuun lopulta alkaen. Eemil odottaa tarhaelämän alkua aivan innoissaan! Kävimme maanantaina tutustumassa tähän uuten päiväkotiimme ja en meinannut saada lapsia lähtemään sieltä pois!:) Muutamasta raudasta on siis tuli sammunut ja nyt on taas sellainen fiilis että loput raudat handlaan kyllä..

Vaikka blogi on ollut viime aikoina hiljainen niin täällä ruudun toisella puolella on touhuttu yhtä sun toista. Pääasiassa tutustuttu uuden kotikaupunkimme vapaa-ajan tarjontaan joka on osoittautunut todella monipuoliseksi ja virikkeelliseksi. Viime viikon alkupuolella kävimme Oulun taidemuseon Age of the Dinosaur -näyttelyssä. Hittijuttu Eemilille, mutta sisko oli aika-ajoin enemmänkin kauhuissaan..


Eemiliä on viime aikoina alkaneet dinosaurukset kiinnostaa todella paljon. Eevi lämpesi näyttelylle vasta kun saavuimme pikkuvieraille tehtyyn leikkipaikkaan. Seuraavassa huoneessa olikin sitten isoja kosketusnäyttöjä jotka veivät lapset (ja meidät aikuiset) mukanaan. Näyttöjen avulla sai itse suorittaa arkeologista tutkimusta ja kaivauksilta esiin tuli mm. dinosauruksen kakkaa.:D


Näyttelyn viimeinen osio oli se ehdottomasti hienoin. En vain saanut juuri kuvia napattua kun Eevi oli kauhusta kankeana sylissäni. Niimpä me tytöt kirjaimellisesti juoksimme läpi pimeiden sokkeloiden joiden molemmin puolin oli rakennettu suuria liikkuuvia ja ääntä pitäviä aidon oloisia dinosaurusnukkeja hienoine elinympäristöineen.


Rauha palasi kyllä heti maahan kun kierros oli tehty ja saavuimme dinosauruskauppaan..;)


Pienet muistot mukana suuntasimme seuraavaksi viereiseen Ainolan puistoon sorsia syöttämään. Onneksi mukana oli iso pussi leipää niin sitä riitti jaettavaksi myös muille innokkaille pikkuruokkijoille.:)


Ainolan alue on aivan ihana. Raumalta puuttuu tällainen virkistyspaikka kokonaan. Kuvan kaunis puisto oli täynnä leikkiviä lapsia, piknikillä olevia aikuisia, joogaajia ja tanssijoita treenaamassa.


Suraavaksi olikin sitten kahvin ja jäden aika. Päätimme mennä sympaattiseen pieneen puutarhakahvilaan jonka pöydät ja tuolit on sijoiteltu  kasvihuoneen puolelle.


Mustikkapiirakka oli niin hyvää ettei siitä ehtinyt napata kuvaa..;)


Päivän leluhankinnat...


... ja päivän ihmetyksen kohde; ilmassa leijuvasta hanasta alaspäin virtaava vesi.


Nyt on aika nostaa takalisto tietokoneen ääreltä ja lähteä ulos leikkimään! 
Kivaa päivänjatkoa jokaiselle!!<3

Seuraavaksi luvassa vähän liikunnallisempia touhuja..;)

Kommentit

Suositut tekstit