Rahkaisa omenapiirakka

Saapuvan syksyn ensimmäisiä merkkejä on aina pakottava himo tehdä omenapiirakkaa. Omenapiirakoiden suhteen mulla ei ole mitään joka vuotista bravuuria vaan aina täytyy kokeilla jotain vähän uutta tai erilaista. Ja noh.. totuuden nimissä omppupiirakka nyt ei petä ikinä oli se sitten perinteinen tai kokeellinen versio!;)
Tänä vuonna tein rahkaisan version jonka ohjeen bongasin kotikokkisivustolta  ja oikein herkkuahan siitä tuli, sitruunan ansiosta juuri sopivan raikasta eikä turhan makeaakaan. 
Ja tässä minun versioni..:)


Rahkaisa omenapiirakka

Pohjataikina:

100g voita
3/4dl sokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta


Pohjan päälle:

2prk piltti omenasosetta

Rahkatäyte:

1prk pehmeää maitorahkaa
0,5dl sokeria
0,5dl kuohukermaa
1 muna
puolikkaan sitruunan mehu
1tl vaniljasokeria

Pinnalle:

3 isoa tai 6 pientä omenaa
kanelia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon muna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan.  Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. 

Levitä tämän jälkeen omenasose pohjan päälle ja ala valmistaa rahkatäytettä sekoittamalla kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisää sitten rahkatäyte omenasoseen päälle. 
Kuori ja paloittele omenat ja lado ne haluamallasi tavalla piirakan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja paista uunin alatasolla n. 35 minuuttia. 


Minä leivoin piirakan Oulussa jossa keittiön irtovarustelu on vielä jokseenkin alkeellisella tasolla joten jouduin tekemään piirakan irtopohjavuokaan, mutta hyvin se siinäkin onnistui. Eli ei muuta kuin kokeilemaan ja lupaan että tulee hyvää!! 

Nyt oikein aurinkoista, raikasta ja herkullista syysviikkoa jokaiselle!:)








Kommentit

Suositut tekstit