Sunnuntain aamupäivätankkaus

Jälleen kerran viime sunnuntai aloitettiin perinteisesti luistelukoululla ja sen jälkeisellä tuhdilla aamupala nro. kakkoksella. Tämän kertaisen aamupalan/brunssin ohjeet nappasin suoraan uusimmasta Kotiliedestä ja itse asiassa koko lehti tarttui mukaan vain siitä syystä että kannesta löytyi otsikko "Ihanat, kiireettömät aamiaiset". 
Ja hyvän kuuloisia itse reseptit olivatkin! Kokeilin niistä nyt ensimmäisellä kerralla vain muutamaa, joten testattavaa jäi myös tuleviksi sunnuntaiksi. Tällä kertaa tein lehden ohjeilla puolukka-juustoskonsseja ja Shaksukaa eli lähi-idän aamiaispannua. Lisäksi tarjolla oli kauraista marjasmoothieta, vesimelonia ja lapsilla juotavaa jogurttia. Seuraavaksi ohjeet joista tosin löytyy mun pieniä sovelluksiani..


Sunnuntai brunssi

Puolukka-juustoskonssit(10 kpl)

Tarvitset:

5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa 
1tl suolaa
75g voita
1 prk kermaviiliä
2 dl emmental juustoraastetta
1 dl maitoa
5 rkl kuivattuja puolukoita

pinnalle sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon kylmä voi. Lisää  joukkoon kermaviili, juustoraaste, maito ja kuivatut puolukat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina käsin jauhoja apuna käyttäen paksuhkoksi levyksi josta saa otettua juomalasia muottina käyttäen(halkaisija noin 7cm) 10 "taikinakiekkoa". Aseta taikinakiekot leivinpaperoidulle pellille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Sivele lämpimien skonssien pintaan voisulaa ja tarjoilee marmeladin ja juustoviipaleiden kera. 


Shaksuka (munakaspannu neljälle)

Tarvitset:

1 sipuli
1 iso punainen paprika
öljyä paistamiseen
2 tl fariinisokeria
1 tl jauhettua juustokuminaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
400g tomaattimurskaa
1dl vettä
2 rkl ketsuppia
2 rkl makeaa chilikastiketta
8 munaa
n. 75g fetajuustoa

Kuori ja hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi paloiksi. Kuullota  vihanneksia hetki pannulla mausteiden kera. Lisää sitten tomaattimurska, vesi, ketsuppi ja chilikastike pannulle ja anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. 
Valuta tomaattiseos neljään pieneen uunivuokaan ja riko kunkin vuoan pinnalle varovasti kaksi munaa niin että keltuainen jää ehjäksi. Murustele munien päälle fetajuustoa. Kypsennä munakkaita 200 asteisen uunin ylätasolla grillivastusten alla noin 10 minuuttia. Tarkoituksena on että munakkaiden valkuiset hyytyvät mutta keltuaiset jäävät pehmeiksi.


Nämä munakaspannut olivat sopivan ruokaisat, mutta tarjosivat lisäksi hyvää vaihtelua noin makuelämyksenkin puolesta. Lapsille laitoin pinnalle kahden sijaan yhden munan ja annos oli heille kyllä aivan riittävä.


Kaurainen marjasmoothie (kahdelle)

Tarvitset:

4 dl rasvatonta maitoa
2 dl kaurahiutaleita
1 pss(250g) Kuningas pakastemarjasekoitusta
1 banaani
2 rkl hunajaa

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi juomaksi. Tämä smoothie käy tuhtiutensa puolesta arkiaamuna täydestä aamupalasta.;)


Sunnuntai on meidän perheelle lähes aina sellainen tietynlainen juhlapäivä sillä se on normaalisti talven aikana se viikon ainoa päivä kun myös meidän perheen iskällä on vapaata. Itse aamu on aikaisen luistelukoulun takia aina kiireinen; meidän muksut kun eivät ole alkuunkaan seitsemältä heräävää sorttia(vaan pikemminkin yhdeksältä) ja autolle painetaan mailojen ja reenikassien kanssa kerta toisensa jälkeen juoksujalkaa. Takaisin kotiin palatessa mulle on kuitenkin tärkeää että voidaan perheen kesken istua edes kerran viikossa rauhassa alas ja syödä sitä aamupalaa ilman mitään kiirettä vaikka kyseessä aamupala numero kakkonen sitten jo onkin. 

Viime sunnuntaina käväisimme myös Oulun Edenissä niin kuin taisin aiemmin täällä blogin puolella jo mainitakin. Reissusta jäi tosin vähän kaksijakoiset fiilikset.. Lapset nauttivat uimisesta täysin siemauksin ja toki heidän intonsa tarttui altaiden puolella myös meihin aikuisiin, mutta olin itse hivenen pettynyt kylpylän tasoon erityisesti pukuhuone-, suihku- ja saunatilojen osalta. Ikä ja käyttövuodet alkavat auttamatta näkyä, mutta eniten minua häiritsi tilojen yleinen epäsiisteys ja likaisuus, käytettyjä peflettejä lojui lattioilla kun roskikset tursuivat yli. Toki kyseessä oli talvilomaviikon sunnuntai joten kävijöitä oli varmasti ollut runsain mitoin läpi päivän, mutta juuri tällaisina sesonkiviikkoina mielestäni kylpylöiden pitäisi ymmärtää pistää parastaan kun osa kävijöistä on taatusti juuri niitä ensikertalaisia muodostamassa ensivaikutelmaansa.
Eli me taidamme jatkossakin pitäytyä hyväksi todetussa Raksilan uimahallissa ja kun kylpylään mielitään niin ajellaan sitten vaikka Katinkultaan.:)

Nyt ihanaa ja aurinkoista keskiviikon jatkoa kaikille!<3



Kommentit

Päivi sanoi…
Ihanan näköinen aamupala! Pitäisi itsekin ottaa tavaksi vaikka joka viikonloppu.

Aivan samaa mieltä kylpyläasiasta, tuntuu, että kannattaisi panostaa siisteyteen vaikka ei tiloja vielä remontoisikaan. Itsellä ei tee ainakaan mieli mennä uudelleen epäsiistiin paikkaan.

Ensimmäistä kertaa kommentoin, meillä on saman ikäinen tyttö ja laskettu aikakin alkaa olla käsillä, lisäksi kaupunki on sama :)

Mukavaa kevättä!
Unknown sanoi…
Kiitos kommentistasi Päivi!
Meiltäpä löytyykin paljon yhtäläisyyyksiä..;) Kovasti tsemppiä sinullekin siis loppuodotukseen ja vauvan tuoksuista ja aurinkoista kevättä!!:)

Suositut tekstit