Juhlaa arjen keskellä

Heippa pitkästä aikaa! Taas on pari viikkoa sujahtanut vauhdilla ja blogi jäänyt aivan päivittämättä. Totta puhuen eipä mulla ole kamerakaan liiemmin liikkunut menossa mukana ja meillä on pääpiirteittäin eletty hyvinkin vahvasti sellaista perus arkea jossa päivät ovat ihan huomaamatta rullanneet omalla painollaan eteenpäin. Viime vuoteen verrattuna meidän arki on tällä hetkellä hyvin erilaista varsinkin itseni ja lasten osalta sillä vuosi sitten sunnuntaisin sitä usein mietti mitä ensi viikolla voitaisiin touhuta, nyt taas kalenteri on valmiiksi menoja pullollaan. Nyt kun lapset ovat aloittaneet uusia harrastuksia meillä on siirrytty tässä lapsiperhe-elämässä kokonaan uuteen vaiheeseen. Enää lapset eivät vain keiku ja sukkuloi meidän vanhempien määrittämien aikataulujen mukana vaan heillä on ihan omat menonsa. Eevi käy luistelukoulussa kerran viikossa joka toki on aivan riittävä harrastusmäärä kolme vuotiaalle, mutta Eemilin jääkiekko ja tennis varaavat oman aikansa kalenterista neljänä päivänä seitsemästä ja aina kun vain suinkin on mahdollista pyrimme mieheni kanssa molemmat pääsemään treeneihin mukaan ja samassa syssyssä mukana kulkevat tietysti myös Eevi ja Iisak. Lisäksi olen omien treenieni kanssa viimeisen kuukauden aikana ottanut omaa aikaa huomattavasti enemmän kuin normaalisti. Salikäyntejä on kertynyt viisi viikkoon ja minulle se on ollut todella uutta ja erittäin tervetullutta. En edes uskonut moisen olevan mahdollista luopumatta suurella kädellä koko perheen yhteisestä vapaa-ajasta josta en ollut alkuunkaan valmis luopumaan. Oulun Fressillä kuitenkin lapsiparkki toimii moitteitta ja treenit saa sovitettua pitkälti niille ajoille kun mieheni on töissä. Lapset saavat siis niihin aamupäiviin jolloin ei ole tarhaa tunnin leikkiajan oman ikäistensä seurassa ja samalla äiti pääsee päästelemään höyryjä.  

Noh... se tästä arjesta, siirrytään juhlaan jota kesti meillä torstaista lauantaihin; saimme nimittäin äitini tänne kylään ja voi sitä onnea.<3 Laatuaika oman äidin kanssa on nykyään ihan jo välimatkojen vuoksi todella harvinaista herkkua ja perjantaina kun olimme vieneet lapset päiväkotiin kävimme parin tunnin vaunulenkillä Nallikarin upeissa merimaisemissa, vierailtiin Oulun kauniissa kauppahallissa, turistiin, turistiin ja turistiin ja se oli kyllä niin parhautta!! Sillä on sanomattakin selvää että kun lapset haettiin tarhasta ottivat he mamman omakseen ja rauha astui taloon vasta kun lastenhuone illalla hiljeni. 

Varasin perjantai-illaksi meille pöydän Sokeri-Jussin Kievarista joka on ehdottomasti yksi Oulun tunnelmallisimmista ja perinteikkäimmistä ravintoloista. Itse ravintola sijaitsee vanhassa makasiini rakennuksessa Pikisaaressa joka on kaunis vanha puutaloalue aivan Oulun keskustan kupeessa. Sekä itse ravintola että sitä ympäröivä miljöö kolahtaa minuun kovasti ja syksyinen luonto toimii vielä pisteenä I:n päällä. 


Hämyinen valaistus, rouheat hirsiseinät ja vanhaa patinaa kumartava sisustus kulkevat käsi kädessä perinteikkään suomalaisen menun kanssa jossa sesongin tuoreet kotimaiset raaka-aineet saapuvat pöytään tuhteina, rehteinä ja herkullisina annoksina. 


Meidän pikkumies pääsi muuten perjantaina ekaa kertaa syöttötuoliin istumaan. Välillä oltiin vähän kellallaan ja kallellaan, mutta silmin nähden hyvillään kun päästin pöydän päähän muiden tasolle.:D


Itse tilasin poronkäristystä koska se on vain niin törkeän hyvää enkä ikinä valmista sitä kotona. Tosin nyt kun kävimme kauppahallissa huomasin lihatiskillä poroa. Täytyy siis joku viikonloppu ryhdistäytyä tässä asiassa sillä meidän perheessä ihan kaikki kyseisestä ruoasta kuitenkin pitävät. 


Sitten vielä pari syksyistä asukuvaa Eemilistä ja Eevistä. Oli taas meno päällä ja ilmeet sen mukaiset.....


Eemilillä on päällään Hennesin toppaliivi ja farkut, Molon collaripaita ja Timberlandin kengät. Se on kyllä kumma miten joka talvi päädyn Eemilin kohdalla aina saman merkin kenkiin, mallit vain vaihtuvat. Jotenkin tuo kamelin väri mielyttää silmää vuodesta toiseen.


Eevi on kenkiä lukuunottamatta täyttä Hennesiä koko neiti. Olen niin rakastunut tyttöjen syysmallistoon joka on pullollaan pupuja ja nalleja korvineen ja hännän tupsuineen. Syksy/talvi kengät taas ovat Bisgaardilta.

Nyt mukavaa sunnuntain jatketta ja tulevaa viikkoa kaikille!!:)



Kommentit

Suositut tekstit