Pestoinen pastasalaatti
Tässä yksi meidän perheen vakkariksi muodostunut klassikko. Itse maistelin tätä herkkua ensi kerran jokunen vuosi sitten Espoossa kun ystäväni J oli sitä meidän tyttöjen legendaarisiin salaatti-iltoihin valmistanut.
... Voi miten kaipaankaan niitä aikoja ja ennen kaikkea ihania tyttöjäni!<3
Mutta takaisin siihen pastasalaattiin. Tämä on minun versioni joka vaihtelee aina sen mukaan mitä kaapeista löytyy. Määrät eivät siis todellakaan ole tarkkoja!;)
Pestoinen pastasalaatti
Ainekset:
rasia kirsikkatomaatteja
sipuli
kourallinen rucolaa
farfalle pastaa
300g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
kourallinen pinjansiemeniä
1 pussi mozzarellapalloja
aurinkokuivattuja tomaatteja
1rkl pestoa
oliivioöljyä
oliivioöljyä
mustapippuria
suolaa
Laita pastavesi kiehumaan ja pinjansiemenet pannulle paahtumaan. Ole tarkkana etteivät siemenet kärtsää! Puolita tomaatit ja suikaloi sipuli. Laita ne salaattikulhon pohjalle ja raasta myllystä päälle mustapippuria. Ripottele niiden päälle paahdetut pinjansiemenet, aurinkokuivattuja tomaatteja(oman maun mukaan) ja mozzarellapalloja.
Lisää pasta kiehuvaan veteen ja paista kanasuikaleet tilkassa öljyä. Mausta suikaleet mustapippurilla ja suolalla. Laita kypsän pastan joukkoon ruokalusikallinen pestoa. Minulla oli tällä kertaa pähkinäistä versiota käytössäni, mutta ihan perusversiokin käy. Sekoittele pesto ja pasta huolellisesti ja kaada salaattikulhoon. Kaada pastan päälle myös broilerisuikaleet. Lisää lopuksi pinnalle kourallinen rucolaa.
Sekoittele ja nauti!
Nopeaa, helppoa ja toimii myös hyvänä tankkauksena ennen urheilusuorituksia.
Kivaa torstaita ja lähenevää viikonloppua!:)
Kommentit
- J