Raparpericobbler


Varoitus! Seuraavan ohjeen herkku on syntisen hyvää, mehukasta ja kaikin puolin vastustamatonta. Ohjeesta tulee sopiva satsi max 6 henkilölle. Tätä on nimittäin pakko saada ottaa ainakin vähän lisää!;)

Raparpericobbler A'la pienistä nauttija

Raparperitäyte:

5 raparperin vartta
4rkl sokeria
2tl maissitärkkelystä

Paistos:

125g voita
1dl sokeria
1,5dl kaurahiutaleita
1,5dl kookoshiutaleita
1dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
0,5dl kuohukermaa
1 muna

Pinnalle:

 0,5dl kookoshiutaleita 

Tarjoiluun:

Vanhan ajan Vaniljakastiketta

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Kuori ja paloittele raparperit. Kääntele raparperipalat maissitärkkelyksessä ja sokerissa ja laita ne voidellun uunivuoan pohjalle. 


Valmista seuraavaksi paistostaikina. Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Sekoita tämän jälkeen kaikki kuivat aineet keskenään. Kääntele vuorottellen kuivia aineita ja kermaa voi-sokeriseokseen. Lisää lopuksi muna ja vatkaa vielä kunnolla jotta seoksesta tulee tasaista. 

Annostele taikina vuokaan raparpereiden päälle ja ripottelen pinnalle kookoshiutaleita. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia kunnes paistoksen pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen kera. 



Nyt oikein herkullista helatorstaita jokaiselle!:)


Kommentit

Suositut tekstit