Väriä kanalle


Tässä ohje yhdelle mun lemppari kanaherkuistani. Väriterapia myös ruuan muodossa on täydellistä piristystä tähän vuodenaikaan ja varmaan aika moni voi allekirjoittaa ajatuksen siitä miten tammikuussa kaipaa lautaselleen raikkautta kaikkien jouluisten juustojen ja konvehtirasioiden jälkeen. Alkuperäinen ohje on pirkkalehdestä ja koska tässä kuten monessa muussakin uuniruoassa liemi kruunaa koko komeuden olen soveltanut ohjetta lisäämällä liemen määrää aika reippaalla kädellä. 

Appelsiini-broileri (neljälle nälkäiselle)


Tarvitset:

n.700g broilerin rintafileitä
suolaa
mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
2 dl vettä
2 kanafondia
6 appelsiinia
200g vihreitä viinirypäleitä
kourallinen kivettömiä kalamataoliiveja

Pinnalle
1 ruukku rucolaa


Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Nosta fileet laakeaan uunivuokaan ja mausta ne suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla timjamilla. Halkaise kahtia 4 appelsiinia ja purista niiden mehut pieneen kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja kanafondit ja kuumenna kiehuvaksi jotta fondi sulaa ja sekoittuu kunnolla nesteeseen. Kaada neste maustettujen broilerifileiden päälle. Nosta vuoka uunin keskitasolle ja kypsennä fileitä 20 minuuttia. 
Sillä välin kuori kaksi jäljellä olevaa appelsiinia terävällä veitsellä ja irrota hedelmälohkot kalvoja pitkin.
20 minuutin jälkeen nosta broilerit uunista ja lisää vuokaan appelsiinilohkot, viinirypäleet ja oliivit ja laita koko komeus uuniin vielä kymmeneksi minuutiksi.
Lisää lopuksi pinnalle ruukullinen rucolaa ja tarjoile heti riisin sekä salaatin kera.


Herkullista viikon jatketta!:)

Kommentit

Suositut tekstit