Kiipeilyä ja herkuttelua Kalajoella

Tässä ympäri ämpäri Suomea ja maailmaa asumisessa on aina ollut parasta se että näkee paljon sellaisia paikkoja joihin ei muuten tulisi välttämättä elämän aikana eksyttyä. Ulkomailla vietetyt vuodet ovat myös avanneet silmiä sille miten paljon nähtävää ja koettavaa on ihan täällä koti Suomessakin. Nyt me koluamme luonnollisesti näitä pohjoisen Suomen helmiä ja tällä kertaa poikettiin Oulusta hitunen etelään Kalajoelle kohteena Seikkailupuisto Pakka ja kylpylä Sanifani. Rehellisyyden nimissä jälkimmäisestä paikasta ei jäänyt kauheasti kerrottavaa... Sellainen perus jokunen vuosikymmen sitten rakennettu kylpylä joka olisi kipeästi suuren remontin ja päivityksen tarpeessa. Plussana kuitenkin tilojen puhtaus ja kyllähän sen ymmärtää että kylpylöiden remppaaminen on aivan järkyttävän kallista hommaa ja lapsethan viihtyvät kunhan allas ja vesiliukumäki löytyvät. Sanifanin vieressähän sijaitsee myös Vesipuisto Jukupark joka olisi ollut ihan ykköskohde meille, mutta ilma oli siihen tuona päivänä aivan liian kolea. 

Seikkailupuisto Pakka sen sijaan oli ihan mieletön paikka, mieletön vaikkei me aikuiset päästykään kiipeilemään. Puiden latvuksissa olisi meinaan saattanut vierähtää jokunen tunti ja ihan vielä ei voinut lapsia sinne ylös ottaa..;) Mutta lapset sen sijaan kiipeilivät perheen pienimmille suunnatulla alueella ja olivat hommasta ihan innoissaan!


Vaikka pienimmille suunnattu alue on kooltaan pieni se tarjoaa silti aivan riittävästi virikkeitä ja haasteita pikku-apinoille. Ja kun kiipeilystä haluaa pitää taukoa voi poimia vaikka mustikoita..


Aikuisille ja isommille lapsille Pakka tarjoaa jo vaikka ja mitä siistiä tekemistä. Tuonne on pakko päästä kiipeilemään ja pomppimaan joku kerta ihan itsekseen!


Pakka sijaitsee Kalajoen leirintäalueen pääsisäänkäynnin vieressä ja siellä kävi tuona lauantaina kiva kuhina. Ihmisiä oli paljon liikkeellä ja vaikkei päivä mikään helteinen ollutkaan niin mukavan lämmin silti ulkoiluun. Muutenkin koko Kalajoen alueella oli sellainen mukavan rento ja iloinen tunnelma. Ihmiset olivat hyvällä tuullella eli selkeästi LOMALLA!

Kiipeilyn jälkeen kävimme syömässä ravintola Pihvituvassa jossa oli todella kaunis miljöö ja maittava ruoka. Suoranaista sisustajan taivasta koko paikka!<3


Meidän lapsilla on syystä tai toisesta jäänyt kokonaan maistamatta perinteiset paistetut muikut, mutta nyt saatiin asia korjattua ja kyllähän ne hyvin upposi..:)


Pieniä retkiä iloisella mielellä ja taas maistuu arkikin.


Aurinkoista viikonloppua!:)

Kommentit

Suositut tekstit