Kokemuksia CocoonaBabyn nukkuma-alustasta

Kirjoittelin heti Iisakin syntymän jälkeen meille hankitusta CocoonaBabyn nukkuma-alustasta, johon pieni kaverimme tuntui heti sopivan kuin nappi paitaan ja ajattelin että nyt olisi vielä paikka päivittää kokemuksiamme. Iisak on ollut syntymästään asti aivan äärettömän hyvä nukkuja ja meillä herätään syömään yleensä yksi ja joskus kaksi kertaa yössä. Se tuntuu todella suurelta erolta isompiin sisaruksiin nähden joista molemmat heräilivät koko ensimmäisen vuotensa neljä viisi kertaa per yö. Toki heräily on myös lapsikohtaista, mutta itse uskon että nukkuma-alusta on vaikuttanut asiaan, sillä pesämäisyytensä vuoksi lapsi nukkuu pienessä kuopassa jolloin pienille vauvoille ominaiset säpsähtelyt vähenevät ja juuri niihin säpsähtelyihin vauva herkästi herää. Koska kuoppamainen alusta ympäröi  tiivisti vauvan kehon koko takaosaa se myös lämpenee yön aikana vauvan kehon lämmön ansiosta ja voisi hyvin kuvitella että lämmin pesämäisyys huijaa lasta luulemaan nukkumapaikkaansa syliksi. Minkäänlaista hikoilua alusta ei kuitenkaan ole aiheuttanut. 


Iisak nukkui viimeiset yönsä alustalla hieman yli kolme kuukautisena ja totta puhuen minua hiukan jännitti miten yöt sujuisivat ilman alustaa. Päätimme että ulkomaanreissulle emme alustaa enää mukaan ota, sitä ennen se oli kulkenut mukanamme kaikkialle. Iisak kuitenkin jatkoi hyviä uniaan myös tavallisella patjalla nukkuessaan ja hänelle on selkeästi kehittynyt hyvä yörytmi. Iisak myös nukahti ja nukahtaa yhä iltaisin itsekseen sänkyyn.

Polvien alla olevaa koroketta pystyy siirtämään lapsen kasvaessa ja hyvin Iisak mahtui alustalle vielä 14 viikkoisenakin. Meillä kotona patja oli luonnollisesti pinnasängyn sisällä, mutta yökyläilyillä ja hotelleissa Iisak nukkui patjansa kanssa usein lattialla tai sitten meidän vanhempien välissä sängyllä. 


Tilasin itse patjan Lekmeriltä, mutta se on ollut siellä loppuunmyytynä jo kuukausia. Patjaa löytyy kuitenkin brittiläisestä nettikaupasta nimeltään Alex and Alexa. Olen itse tilannut kyseisestä verkkokaupasta lapsille vaatteita ja toimitus on ollut nopeaa ja mutkatonta. Verkkokaupan sivuille pääset TÄSTÄ

Voin siis meidän kokemuksemme perusteella todella lämpimästi suositella patjaa! Meidän patjamme jatkaa matkaansa nyt uuteen perheeseen ja toivottavasti se siivittää seuraavankin pienen kultakimpaleen levollisiin yöuniin.<3

Pinnasängystä on muuten tarpeen vaatiessa moneksi mm.koripallotelineeksi..;D

Iloista päivää!:)

Kommentit

Tiia sanoi…
Kiitos kivasta postauksesta! :) Patja kuulostaa unirytmin muodostamisen kannalta loistavalta. Kovasti kiinnostaisi myös postaus Stokke Crusi vaunuista ja kaukalon yhdistämisestä. Siis nyt kun käyttökokemusta on kertynyt. Itsellä vertailussa Crusit, emmaljungat kääntyvillä renkailla ja Britaxin Go Next.
Unknown sanoi…
Kiitos kommentistasi Tiia!:) Postaustoive laitettu korvan taakse!!;)

Suositut tekstit