Wellberriesin lucuma-mustikkafudge ja viikonlopun iloja

Jokin aika sitten facebookiin napsahti linkki Wellberriesin sivuille jossa lupailtiin järjettömän hyvää lucuma-mustikkafudgea. Ohje vaikutti tosi yksinkertaiselta ja kun lucumaakin löytyi valmiiksi kaapista niin pakko sitä oli kokeilla! Tein fudgea ensimmäisen kerran alkuviikolla ja toisen kerran nyt perjantaina... hups ja slurps... että himskutin hyvää oli. Ja Helppoa. Voisin jopa todeta että tämä on juuri se raakaherkku jota kannattaa ensimmäisenä kokeilla jos ei ole vielä uskaltautunut superfoodien ja hämmentävien jauhepussien maailmaan, mutta mieli tekisi.;) 
Wellberries sivustolle ja alkuperäisen reseptin luokse pääset TÄSTÄ ja samaiselta sivustolta löytyy vaikka mitä muuta maukasta ja mielenkiintoista luettavaa! 

Jos nämä raaka-aineet kuulostavat kovin vierailta ja hämmentäviltä kannattaa marssia suoraan Lifen liikkeeseen ja Raumalla erittäin asiantuntevaa palvelua saa myös ruokapuoti Lumosta. Mutta sitten tähän taivaalliseen ohjeeseen...;)

Lucuma-mustikkafudge

Tarvitset:

1,5 dl kaakaovoita
3 rkl sileää maapähkinävoita
1,2 dl lucumajauhetta
2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
ripaus vaniljajauhetta
tuoreita mustikoita


Sulata ensin kaakaovoi miedolla lämmöllä kattilassa ja sekoita joukkoon maapähkinävoi ja hunaja. Kun seos on sekoitettu tasaiseksi voit lisätä joukkoon lucuman, suolan ja vaniljajauheen. Leivinpaperoi haluamasi mallinen vuoka tai käytä silikonisia konvehtimuotteja. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle mustikat, jos taas käytät muotteja laita mustikat pohjalle ja lisää päälle ruokalusikallinen taikinaa. 


Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään ja NAUTI! Tämä on muuten aivan täydellinen seuralainen espresso-kupilliselle ja uskallan väittää että nämä kelpaisivat kahvipöydässä niille ennakkoluuloisimmillekin kavereille!
PS. Tein itse ohjeen samantien tuplana, mutta suosittelen säilytystä pakastimessa sillä jääkaapista ne katoavat silmänräpäyksessä parempiin suihin!!;)


Meidän viikonloppu on kulunut muutenkin aika kivoissa merkeissä. Perjantai-aamuna olimme Iisakin kanssa siellä vauvamuskarissa ja oli todella mukavaa. Vanhan puutalon yläkerrassa tunnelma oli tiivis ja lämmin ja muskaria pitävä pariskunta aivan huippu, oikein odotan taas tulevaa perjantaita! Päivällä pidettiin sisällä sadetta ja hengailtiin ihan rauhassa kotona ja iltapäivällä mentiin superparkkiin missä vierähti taas monta tuntia kun sekä lapset että me aikuiset päästiin pelaamaan ja temppuilemaan. Sellainen täydellisen letkeä ja iloinen sadepäivä.


Eilen olikin sitten menoa ja meininkiä ja päivä alkoi Eevin ekalla luistelukoulukerralla joka meni  odotettua paremmin. Meinaan vaikka hän asiaan kuuluvasti löysi itsensä jäänpinnalta sen sata kertaa jaksoi hän aina yrittää uudelleen ja minä kun luulin että meidän neidillä ei hermot kestäisi ollenkaan.:) Taisi olla ihan hyvä päätös etten itse mennyt jäälle olleenkaan niin äidin syli ja luja vauhti ei ollut vaihtoehtona niin kuin yleensä. Luistelukoulusta rynnättiin Eemilin tennikseen josta Eemil jatkoi suoraan tarhakaverin synttäreille. Synttäreiden jälkeen käytiin vielä katsomassa AC Oulun kotipelin toinen puoliaika ja samalla meidän muksut sai ruman kielen pitkän oppimäärän... Tuli meinaan sellasta tekstiä  katsomosta että sata V-sanaa ei varmasti riittänyt ja Eemil kuunteli tietysti korvat höröllä!:D Toisaalta hyvä kun noita voimasanoja kuunneltiin nyt vanhempien kanssa niin saatiin samalla käytyä vähän läpi miksi ne eivät kuitenkaan kuulu lasten suuhun. Lätkäpeleissä sitä yleistä metakkaa on sen verran enemmän että ei olla kauhean räikeään kielenkäyttöön edes kiinnitetty huomiota ja nyt istuttiin vielä juuri sopivasti fanikatsomon vieressä... mutta jokainen taplatkoon tavallaan ja ainakin Oulussa suhtaudutaan intohimolla jalkapalloon, peukku sille!!
Väkersin vielä illalla kotona karjalanpiirakoita ja kyllä ne vaan itse tehtyinä ovat kaiken vaivan arvoisia. Näitä ei sitten alkuperäissuunnitelman mukaisesti riittänytkään pakkaseen joten täytyy tässä joku päivä ottaa uusinta. 


Tänään otetaan sunnuntain kunniaksi iisiä ja nautitaan vähän auringonpaisteesta ja leppoisasta oloilusta! Mukavaa sunnuntaita kaikille!!:)


Kommentit

Suositut tekstit