Kullan kimmallusta ja mausteiden tuoksua

Yhtenä Dubain lomapäivänä ajoimme taksilla Deiran kultabasaariin. Dubai on maailman kolmanneksi suurin kultaharkkojen kaupan keskus Lontoon ja Zürichin jälkeen. Sieltä löytyy myös maailman suurin ja edullisin kultabasaari joka pitää sisällään yli 700 myymälää. Ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen kohde Dubaihin matkustaville.
Yllä katettu käytävä jota reunustavat toinen toistaan kimaltavammat näyteikkunat. Kultaa ja timantteja löytyi joka makuun. 


Ja aina välillä vastaan tuli myös perinteisempää basaaritarjontaa kuten kenkiä ja huiveja.

Piipahdimme basaarin suurimpaan kultaliikkeesseen jonka valikoima oli valtava. Meillä oli pari mahdollista hankintaa mielessämme ja toinen niistä oli rannekoru pienelle neidillemme. Koru jonka voisi aikuisena halutessaan sulattaa johonkin toiseen käyttötarkoitukseen.
Kauppaa käytiin, tingittiin ja väännettiin. Sillä aikaa lapset laskivat lampaita ja myyjä kävi sujauttamassa heidän kyytiinsä pienet nallet muistoiksi.

Eevi heräsi ennen liikkeestä pois lähtöä ja naispuoliset työntekijät olivat kädet ojossa ottamassa häntä syliinsä. Vasta herrännyttä neitiä vietiin taas..
Kultabasaarin jälkeen piipahdimme vielä läheisessä maustebasaarissa. On sitten hivenen ahdas katu rattaiden kanssa, mutta sopu(ja avuliaat ihmiset!) sijaa antaa.





Mukaan tarttui tuoksuva kauppakassillinen maustepusseja, teetä ja pähkinöitä sekä omaan kotiin että tuliaisiksi. 

Näillä Deiran kujilla voi todella aistia sitä aitoa elämää. Elämää ennen pilvenpiirtäjiä ja jättimäisiä ostoskeskuksia. Lisäksi jämptille suomalaiselle tekee välillä ehdottoman hyvää hypätä basaarien kaoottiseen vilskeeseen..:)









Kommentit

Suositut tekstit