Madinat Jumeirah ja viimeiset Dubain ilot


Madinat Jumeirah on onnistunut yritys luoda 2000-luvun tekniikalla ja pohjattomalla rahakirstulla uudelleen jotain jota joskus olisi voinut olla. Valtava lomakeskus monine hotelleineen, ravintoloineen, teattereineen ja basaareineen on suunnittelijoidensa mukaan suora toisinto siitä arabialaisesta rakennustyylistä jota heidän esi-isänsä olisivat toteuttaneet mikäli heillä olisi ollut yhtä suuri pääomaa käytettävänään. Ja täytyy todeta että ainakin meihin tuo upea paikka osui ja upposi! Dubaissahan ei ole juuri mitään "vanhaa" koska koko kaupunkia on alettu rakentaa aavikolle vasta 1970-luvulta alkaen joten Madinat Jumeirah on yksi niistä paikoista jossa voi nähdä ja kokea sitä autenttista arabialaista tyyliä.  



Madinat Jumeirahin maamerkkejä ovat kauniit tuulitornitalot. Korkeat tornit ovat 1800-luvun vastine ilmastoinnille. Alakertaan ja sen oleskelutiloihin yhdistetyssä tornissa on ristin muotoon rakennetut seinät ja neljään suuntaan avautuvat ikkuna-aukot jotka keräävät tuulen ja johdattavat sen alas asuintiloja viilentämään. 

Tuulitornitalojen lisäksi arabialaista tunnelmaa sai aistia basaarissa, jossa kulkiessa fillikset olivat kuin suoraan Tuhannen ja yhden yön -sadusta. Kauniita mattoja, kankaita ja käsitöitä (joiden hinnat olivat tietysti lomakeskuksille ominaisesti pilvissä).







Kaikkialla alueella läsnä oli vesi. Turkoosin värinen "kanaali" puikkelehti talojen välistä. Lomakylään olisi siis voinut tutustua myös vedestä ja veneestä käsin kuten alla.





Tässä oli jälleen yksi kohde jota Dubaissa lämpimästi suosittelen. Ja näitä paikkojahan olisi vaikka kuinka!

Joten vielä nopea maininta muutamasta "pakko nähdä" -kohteesta... Ensimmäisenä Burj Khalifa, maailman korkein rakennus. 



Itse tornihan on kooltaan mykistävä. Sen juurella seisoessa ei voi muuta kuin ihmetellä ja jo pelkkä hissimatka ylös oli tyylillä toteutettu elämys. Ylhäältä näkyi luonnollisesti.. kauas.. Me vierailimme Burj Khalifassa viimeisen lomapäivämme aamuna ja oli oikeastaan aika kiva kun siinä vaihessa itsekin jo vähän hahmotti Dubaita. 




Näköaloja pystyi katsastamaan myös tällaisella vempaimella, mikäli ylettyi siitä jotain näkemään..;D Näytöltä sai valittua myös "historiallisen näkymän" jota katsellessa sai etsimällä etsiä edes yhtä pientä taloa aavikon keskeltä. Siinä todella hahmottui miten tyhjän päälle kaikki tämä hulppeus on rakennettu verrattain todella lyhyessä ajassa.

Burj Khalifan vieressä sijaitsee valtava Dubai Mall jota ei tietenkään voi ohittaa. Meidän lempparipaikka tässä megalomaanisessa ostoskeskuksessa oli Dubai aquarium & underwater zoo.

Nähtävänä oli jos jonkimoista merenelävää.
Hai-demonstraatio a'la Eemil
Burj Khalifan juurella sijaitsevat myös valtavat suihkulähteet. Kello 18-22 järjestetään puolen tunnin välein Vegas tyylinen suihkulähde-/valoshow joka on henkeä salpaavan upea. Pimeän tullen koko Burj Khalifan ympäristö on upea nähtävyys taustalla olevien valaistujen pilvenpiirtäjien kera.

Tekojärveen rakennettu suihkulähdeshow kerää runsain mitoin katsojia illasta toiseen.


Tulevaisuudessa on kuitenkin aika siirtyä Dubai fiilistelyistä aitoon ja autenttiseen Suomi-elämään myös täällä blogin puolella. Ensimmäinen kotiviikko on kulunut touhuten ja tohisten niin ettei tietokeen ääreen ole ehtinyt liiemmin istahtaa, mutta eiköhän tämäkin meno tästä taas tasaannu. Nyt me siirrymme odottamaan ja iloitsemaan Oulun serkun saapumista tänne Raumalle. Erityisesti Eemil on enemmän kuin innoissaan tietäessään että tuleva viikonloppu vietetään mitä hauskimmassa seurassa!:)

Mukavaa viikonloppua kaikille!!!

Kommentit

Suositut tekstit