Savulohi-katkarapupiirakka

Kuluneena isänpäivänä meillä nautittiin suolaisena herkkuna Hellapoliisin lohi-katkarapupiirasta. Suolaiset piirakat ovat lähestulkoon satavarmoja kielen viejiä ja lisäksi usein tosi helppoja valmistettavia... tässä itselle herääkin kysymys että miksi niitä tulee valmistettua niin kovin harvoin. Hyvä  piirakka käy tietysti juhlatarjottavana, mutta menee aivan yhtä hyvin lounaana tai ruokaisana iltapalana salaatin kera. 

Tämän kertainen piiras on tuhti ja täyttävä, maut kuin meidän perheelle tehdyt.;) Valmistusta nopeutti entisestään valmiin piiraspohjan käyttö.

Savulohi-katkarapupiirakka


Tarvitset

Pohja:

1pkt(400g) Sunnuntai ruisperunataikinaa

Täyte:

300g lämminsavustettua lohta
10cm pätkä purjosipulia
100g katkarapuja
0,5dl tilliä silputtuna

1prk(2,5dl) Valion 3 juuston ruokakermaa
3 munaa
100g kylmäsavulohituorejuustoa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Painele sulanut ruisperunataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele pinnalle paloiteltu savulohi ja purjosipuli, sulatetut ja valutetut katkaravut sekä tillisilppu.


Sekoittele tämän jälkeen keskenään ruokakerma, munat ja tuorejuusto ja kaada seos piirakan päälle.  Paista piirakkaa uunin alatasolla n.35 minuuttia ja anna sen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Nautiskele raikkaan salaatin kera.:)


Meillä isää hemmoteltiin tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta lounaalla sillä Eemilin luistelukoulu alkoi tuttuun tapaan 8:30 ja iskänkin täytyi rientää heti sunnuntain alkajaisiksi töihin. Lounaan makeana lopetuksena nautittiin suklaisia mukikakkuja, mutta päivän kruunu oli ehdottomasti Eemilin ja Eevin päikyssä tekemät isänpäivälahjat. Kuinka hellyyttäviä voi omin pikku kätösin taiteillut tyynyliinat olla ja millä innolla sitä isää odotettiin kotiin jotta nämä kaapissa poltelleet lahjat saataisiin jo antaa.<3 Eevi tosin teki heti iskälle selväksi että hänen lahjansa itseasiassa myös olisi sitten hänen, iskä saisi vain kunnian avata paketin..:D


Nyt oikein mukavaa viikon jatketta jokaiselle!:)Kommentit

Suositut tekstit