Sydämellinen joulukortti idea

Askartelimme Eemilin kanssa tiistaina joulukortit. Bongasin Ihana -lehdestä kivalta, helpolta ja nopealta tuntuvan joulukorttien koristeluohjeen ja mikä tärkeintä tällä tekniikalla Eemilkin pääsisi osallistumaan korttien tekoon. Lopputuloksesta olimme Eemilin kanssa molemmat tosi ylpeitä; korteista tuli juuri niin söpösiä ja kotikutoisen näköisiä kuin joulukortit saavatkin olla. Näitä tehdessä ei tarvinnut näpertää, stressata tai viilata pilkkua, senkun rullaili vaan...;)


Korttien valmistamiseen tarvittiin korttipohjat, vaaterulla, punaista leimasinmustetta ja yksi arkki softista. Vaaterullalla tarkoitan nyt sellaista monesta kodista jo valmiiksi löytyvää teippirullaa jolla putsataan nukkia ja karvoja tekstiileistä. Ideana on leikata softiksesta sydämen muotoisia paloja ja kiinnittää ne teippirullan päälle (softis pysyi yllättävänkin moitteettomasti rullan teippipinnassa kiinni). Sitten rullassa olevat sydämet tuputellaan punaisella leimasinmusteella ja rulla pyöräytetään kortin yli jolloin korttiin piirtyvät suloiset sydämet.

Sinillä siivous sujuu ja vähän muukin...;)

Sottaavaa tämä homma on varsinkin lasten kanssa joten lattia/pöytä kannattaa suojata hyvin vaikkapa sanomalehdillä. Rullaa pitää ymmärtää painaa kunnolla ja leimasinmustetta kannattaa lisäillä sydämiin aina parin kortin välein. 

Eevi sai rullailla "omia korttejaan" minun ja Eemilin saatua omat hommamme valmiiksi ja neitikin oli aivan innoissaan, tällä tekniikallahan voi keksiä loputtomasti eri teemoihin sopivia koristeluja leikkaamalla softiksesta erilaisia kuvioita ja käyttämällä eri värisiä musteita. Minulla onkin tarkoituksena samalla periaatteella koristella myös tämän Joulun joululahjapaperit.:) 


Sydämellinen oli muuten meidän Helsingin visiittimmekin. Valokuvien napsiminen tuttuun tapaan jäi taka-alalle, näitä talviaikaan aivan liian harvoja ja sitäkin kallisarvoisempia hetkiä ystävien kanssa ei malta uhrata kameran linssin takana sähläämiseen. Vaikka vietimme Helsingissä vain muutaman päivän sitä sai ihmeen kaupalla ladattua akut täyteen aivan kuin olisi ollut viikon etelän lomalla. 

Ystävät ovat elämän onni ja aurinko.<3


Kommentit

Tosi hauska idea ja hienot kortit! :)
Unknown sanoi…
Kiitos Pia!:) Näissä on ainakin se hyvä puoli etteivät pienet virheet haittaa lainkaan, päinvastoin tuovat eloa kortteihin.;)

Suositut tekstit