Del Mare

Venäläinen ruokakulttuuri on ehdottomasti yksi niistä asioista joihin haluan tämän vuoden aikana pureutua ja pientä esimakua siitäkin on jo saatu. Kuulutan aina ruokavammattomuuden perään ja täällä pääsen todella hoitamaan "mätivammaani"...:) Mäti ei ole koskaan ollut joulupöydässä mikään henkilökohtainen suosikkini ja olen latonut sitä lautaselle aina niin pienen määrän että tuskin olen edes maistanut mitään. Muuhun aikaan vuodesta sitä ei ole meillä syöty, joten en ole koskaan yksinkertaisesti opetellut syömään kyseistä herkkua enkä ole siis luonnostani siitä välittänyt. No nyt asiaan on tullut muutos koska erityisesti kaviaaria tarjotaan täällä joka paikassa ja viimeksi ollessamme syömässä Del Maressa tilasimme punaista kaviaaria alkupalaksi. Sitä hienointa ja kalleinta kaviaariahan on musta Sammen mäti ja punainen kaviaari on taas lohensukuisten kalojen mätiä. Kaviaarissa munat ovat tavalliseen mätiin verrattuna suurempia ja minusta myös maku oli voimakkaampi (tosin se saattaa johtua  myös siitä että ensi kertaa todella maistelin mitä söin enkä vain nielaissut). Kaviaari tarjoiltiin paahtoleivän kera ja täytyy todeta että hyvää oli vaikken lapannutkaan sitä lusikkatolkulla leivän päälle kuten mieheni. Tuskin maltan odottaa että pääsen kaviaarin kimppuun perinteisten blinien kera!

Olimme siis syömässä italialaishenkisessä kalaravintolassa, joten muutoin ravintola ei edusta erityisemmin venäläistä ruokakulttuuria.






Erityisen onnellinen olen siitä että pieni miehemme voidaan viedä ravintolaan kuin ravintolaan eikä tarvitse pelätä etteikö hän söisi mitä pöytään kannetaan. 






Meri- ja kala-aiheet ovat vahvasti läsnä paikan sisustuksessa. Pidän ravintoloista joissa on lämmin ja rauhallinen ilmapiiri ja tämä on juuri sellainen. 



Tässä sitä perään kuuluttamaani kaviaaria kera paahtoleivän.



Toiseksi alkupalaksi tilasimme kraavia lohta.. nammm....


Minun jättirapusalaattini ja mieheni metsäsienirisotto.

   

Näiden pöperöiden jälkeen emme todellakaan suunnitelleet tilaavamme jälkiruokaa, mutta tarjoilijamme toi meille todellisen palan taivasta. Hän oli kuulemma unohtanut antaa meille alennusta viime kerralla ja tämä oli hänen anteeksipyyntönsä... Melko herkullinen sellainen!:) Jälkiruoka oli juuri sopivan makea ja kuitenkin kevyt raskaan ruuan perään. Se piti sisällään vaniljakreemiä, joitain lehtitaikinamaisia tomusokerilla kuorrutettuja lastuja sekä tuoreita marjoja. 



Herkullista alkavaa viikkoa kaikille! Me lähdemme nyt lasten kanssa pihalle riehumaan..:)


Kommentit

Suositut tekstit