Mega
Tänään olimme lasten kanssa meidän lemppari ostoskeskuksessa Megassa. Autonkuljettajamme totesi minun olevan Crazy woman jos todella aion yksin suureen ostoskeskukseen lasten kanssa. Täällä äidit eivät ilmeisesti juurikaan liiku yksin lastensa kanssa. Venäläisessä kulttuurissa isovanhemmat (lähinnä isoäidit) pitävät huolta lastenlapsistaan ja vanhemmat... no tekevät jotain muuta. Osa käy varmasti töissä ja osa äideistä pitää Anu Saagimin sanoin "huolta itsestään".;) Kuljettajamme myös ihmettelee, miksi haluamme niin usein Megaan ja syyhän on selvä; se on helppo paikka juuri lasten kanssa!

Megasta löytyy Ikea ja Ikean lihapullat.. Ei mitään gourmee kokemuksia, mutta tavattoman helppoa ruokaa 2-vuotiaan kanssa... Ja Ikean vieressä on lasten leikkipaikka jossa Eemil tietysti viihtyy!


Ostoskierroksemme siis alkoi lounaalla jonka jälkeen menimme Hennesiin hakemaan Eeville vähän perusvaatteita, tyttö kun kasvaa aivan valtavaa vauhtia.<3 Eevin herättyä menimme yllä näkyvään leikkipaikkaan jossa Eemil sai leikkiä rauhassa ja minä sain syötettyä kuopuksemme. 

Yksi Megan valttikorteista ovat myös aivan mahtavat autokärryt. Leikkirupeaman jälkeen kävimmekin vuokraamassa Eemilille tunniksi Taxi-kärryt, jätimme vaunut säilöön ja Eevi hyppäsi rintareppuun. Kävimme muutamassa vaateliikkeessä ja pian tunti olikin kulunut. Kärryjen vuokrauspaikan vieressä on iso lelukauppa ja piipahdimme vielä siellä ennen kotiin lähtöä. Mukaan tarttui uusia hienoja legoja ja muistipeli. Tai siis luulin ostavani muistipelin, mutta kyseessä oli ilmeisesti jonkin sortin lasten versio bingosta tai ainakin me Eemilin kanssa keksittiin että pakkauksesta löytyvillä vermeillä voisi pelata vähän niinkuin bingoa ja meillä oli tosi kivaa joten peli tekee tehtävänsä...:D 

Eemilille koko ostoskeskuksessa maagisin asia on jääkenttä. Siis siellä sisällä on ihan kunnon luistelukenttä ja tänään siellä harjoitteli pieniä taitoluistelijoiden alkuja... Voih kun teki itselläkin mieli jäälle. En ole laittanut luistimia jalkaani moneen vuoteen ja varmasti itkisin onnesta kun pääsisin kokemaan ensimmäiset kaaret ja liu'ut pitkästä aikaa... Olisiko siis aika hankkia luistimet ja mennä sinne jäälle?? 
Nyt haluan toivotella kaikille mahtavaa alkanutta viikkoa ja syvennyn itse matkakuumeen kourissa suunnittelemaan ensikesän mahdollista etelänmatkaa.:) 


Kommentit

Anna Karenina sanoi…
Pistin toissa päivänä kommentin, mutta se hävisi ilmeisesti... No, kirjoitin vain, että kiva lukea teidän elämästä siellä aika kaukana. Kohta asiat alkaa sulle jo olla rutiinia ja jokapäiväistä, mutta muista, että meille muille kaikki on kuitenkin tosi eksoottista!!

Itselläkin on kaikenlaisia ennakkoluuloja, ja oli hauska katsoa sitä venäläistä ruokakauppaa, kun oli sellaiset neuvostoajan mielessä :-)

Terveiset meiltä Tanskasta teille kaikille!!

Halaukset,
Pia & co

Suositut tekstit