The most pleasant surprise

Täällä Venäjällä ehdottomasti suurin iloinen yllätys on ollut ruokaostoksilla käynti. Pidän kokkaamisesta ja ennen tänne tuloa kuvitelmani paikallisista ruokakaupoista olivat... no pelonsekaisia. Mieleeni muistui opiskeluaikaisen venäläisen kämppikseni haisevat lasipurkit yhteisessä jääkaapissa. Kämppäkaverini oli aivan ihana sydämellinen tyttö ja meidän yhteiselomme sujui kiitettävästi, mutta niiden purkkien pistävä etikansekainen haju ja kaikin puolin epäilyttävä ulkonäkö on vain jostain syystä painunut syvälle mieleeni. Tänä päivänä pyytäisin luultavasti saada maistaa jonkun purkin sisältöä, mutta 17-vuotiaana suhtautumiseni moneen asiaan oli erilaista. 
Pääasiallisesti kuitenkin pelkäsin että kaupat olisivat yleisilmeeltään jotenkin epäsiistejä. 

No tässäpä kuvia meidän IHANASTA lähikaupasta ne kertokoot enemmän kuin tuhat sanaa...







Tämä kauppa sijaitsee aivan asuntomme lähellä tien toisella puolella sijaitsevan ostoskeskuksen alakerrassa ja muistuttaa melko paljon Stockmannin Herkkua. Kyse ei siis ole aivan perus ruokakaupasta, mutta olen hyvin iloinen että juuri tämä kauppa sijaitsee aivan vieressämme. Noin kerran viikossa tänne saapuu Valion tuotteita maidosta rahkoihin. Paikallinen maito on todella rasvaista (sama kuin joisi suomalaista punaista maitoa), joten me tyhjennämme aina valion rasvattomat maidot hyllystä.:) 

Mainitsemisen arvoinen on myös kauppamme leivoshylly. Tähän ihanuuteen tullaan taatusti  vielä tutustumaan tulevan vuoden aikana.


Täksi illaksi varasin ostoskoriin extraherkkuja ja suunnitelmissa on lasten nukahdettua illallinen syksyisessä "ulkoilmassa" meidän lämmitetyllä parvekkeellamme. 


Kommentit

Suositut tekstit