Kinuskikissan Sitruunatorttu

Nopea, helppo ja taivaallisen makuinen. Maistoin itse Kinuskikissan sitruunatorttua ensikerran vasta ihan hiljattain vierailtuani ystäväni luona. Sitä oli aivan pakko tehdä heti myös kotona, makea ja raikas torttu sopii täydellisesti kesään. Ohje on (kuten otsikosta näkyy) suoraan Kinuskikissan sivuilta -Nopea sitruunatorttu.


Sitruunatorttu

 Murotaikinapohja:                               125g voita tai margariinia
1dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta

Täyte:                                             2dl sitruunamehua (2-3 sitruunaa)
2 ¾ dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
2dl kuohukermaa
3 munaa

Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sokeri ja sekoita joukkkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sitten taikinaan. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Purista sitruunoiden mehu (minulta kului täytteeseen käsin puristamalla ainakin 4 sitruunaa). Sekoita kulhossa keskenään sokeri ja jauhot, näin jauhot eivät paakkunnu täytteessä. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kerma. Lisää vielä munat vispilällä sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 45 minuuttia.

Torttu on parhaimmillaan kun se on makustunut yön yli jääkaapissa. Tarjoiluun tortun rinnalle sopii kermavaahto, vaniljavaahto tai vaniljajäätelö.

 
Herkullisia hetkiä auringon alla!

Kommentit

Suositut tekstit