Neiti Kesäheinä ja Raparperitorttu

Meillä kävi vastikään mieluisia kahvivieraita kun kummityttöni, hänen äitinsä sekä äitini ja veljeni pistäytyivät meillä. Kahvin kaveriksi valmistin Raparperi-Jäätelötortun. 


Raparperi-jäätelötorttu

Pohja

100g voita
1dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa

Raparperikompotti

500g raparperia
1dl sokeria
1tl kanelia

Pinnalle

vaniljajäätelöä
kinuskikastiketta
mansikoita

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu ja hetken jäähtynyt rasva ja lisää taikinaan kananmunat yksitellen sekoittaen. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja paista 175 asteisessa uunissa 15min. 

Kuori ja paloittele raparperit ja laita ne kattilaan sokerin kanssa. Kuumenna seos ja anna kiehua reilut viisi minuuttia kunnes raparperit ovat hajonneet. Mausta kompotti kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jäähtyneelle torttupohjalle.

Lusikoi pinnalle vaniljajäätelöä ja koristele torttu mansikoilla ja kinuskikastikkeella. Tarjoile heti.
Niin namia.., mutta sitten seuraavaksi meidän neitiin joka potee parasta aikaa aikamoista lentsua kuten seuraavien kuvien nenänalusista voi lukea..:)

Olen aivan rakastunut vaaleansiniseen väriin Eevin päällä. Tällä hetkellä kovassa haussa ja mietinnässä on mekko Eevin 1-vuotis kuviin ja yhä vahvemmin mielikuvissani pyörii jotain herkkää ja vaaleansinistä hörhelöä. Toivottavasti ensi viikon Tukholman matka ratkaisisi tämän (ja muutaman toisenkin) vaatepulman..;) Mietinnässä on ollut myös jotain kivaa hiusten kaunistukseksi kuviin. Hiuksiahan Eevillä riittää joten mitään teippirusetteja hän ei kaipaa. 

Monissa netistä metsästämissäni kuvissa vilkkuu kauniita ja näyttäviä hiuspantoja, mutta niihin sisältyy yksi ongelma... se että niitä näkyy melkein kaikissa pienten tyttöjen kuvissa.
Kävin tänään päivällä kampaajallani ja puheeksi tuli vauvojen hiuskoristeet. Ammattilaisen suusta putkahti sitten täydellinen idea   -kukkaseppele. Osaan jo niin kuvitella Eevin pyörimässä jossain heinikossa paljain varpain rimpsuissaan ja römpsyissään ihana valkoinen kukkaseppele päässään. Siinä jos jossain on ainekset luonnollisiiin ja kauniin herkkiin 1-vuotis kuviin.









Kommentit

Suositut tekstit