One for One

Kävimme eilen metsästämässä Raumalta Eemilille Toms-kenkiä. Eemilillä on ollut Tomsit myös aiempina kesinä ja ne ovat osoittautuneet todella käytännöllisiksi ja mukaviksi kesäkengiksi. Tomsien juju on kuitekin jossain aivan muualla kuin kenkien ulkonäössä tai käyttömukavuudessa..
Vuonna 2006 perustetulla yhtiöllä on kovin yksinkertainen tavoite: osoittaa miten yhdessä tekemällä ja toimimalla voidaan luoda parempaa huomista. Jokaista myytyä kenkäparia kohden Toms lahjoittaa yhden parin vähäosaiselle lapselle. Kengillä ei ehkä pelasteta maailmaa, mutta ilmainen lahjoitettu pari lapselle jolta ne puuttuvat kokonaan on saajalle arvokas lahja. 

Kengät ovat saaneet inspiraationsa perinteisistä Argentiinalaisista alpakan villa -kengistä, jotka myyvät tällä hetkellä sekä maailmalla että Suomessa kuin häkä. Vuonna 2010 yhtiö lahjoitti yli miljoona kenkäparia niitä tarvitseville lapsille.
Eemilille löytyi eilen ylisöpöt Tomsit ja kuin ihmeen kaupalla vielä oikeassa koossakin. Loppujen lopuksi meidän matkaamme tarttui kolme paria kun minä ja mieheni löysimme myös mieluisat kengät. Eevin kokoja ei ollut lainkaan joten hänelle taitaa olla pakko tilata omat tepsuttelukengät internetin ääreltä.
Lisää tietoa kengistä löytyy täältä. Raumalla kenkiä myy Busstop ja Studio 25. 

Oikein aurinkoista, leppoisaa ja TURVALLISTA juhannusta jokaiselle! 

Kommentit

Suositut tekstit