Kolmårdenin Tropicariossa

Moikka ja oikein ihanaa maanantaita!:) Toivottavasti teillä oli kiva viikonloppu! Meillä se tuntui kuluvan yhdessä hujauksessa. Miehelläni oli ruhtinaalliset kaksi vapaapäivää ja päätimme lauantaina viedä lapset Kolmårdenin Tropicarioon. Itse eläintarha ei valitettavasti ole näin talviaikaan auki, mutta pienet apinat, kalat, käärmeet, liskot ja hait tarjosivat ainakin meidän lapsille yllin kyllin nähtävää. 



Apinat hyppelivät vapaina ja tuntuivat olevan kovin kiinnostuneita Eevistä tai lähinnä hänen vaunuistaan. Ennen sisälle menoa muistuteltiin ettei lapsilla saa olla tuttia suussa koska tutit lähtevät apinoiden matkaan. Ehh.. siinäpä olisi sopivan eksoottinen tapa luopua tutista kun apina tulisi ryöstämään sen.:D




Eemiliä kiinnosti kovasti liskot ja käärmeet joita sai poikkeuksellisesti ihastella ihan läheltä. Yleensä matelijat ovat aina jossain jättiterraarioidensa perällä maastoon namioituneina niin että hädin tuskin aikuisetkaan niitä hahmottavat. 





Pienet kirkkaat kalat ja korallit olivat ainakin äidin lemppareita. Totesinkin miehelleni etten ole koskaan tuntenut minkään valtakunnan halua akvaarion hankkimiseen, mutta tuollaisten trooppisten kalojen menoa kauniiden korallien keskellä voisin kyllä katsella tunti tolkulla.






Ja pikkukaloista siirryttiinkin vähän isompiin. Hyi kammotus...


Saletisti söisin teidät jos voisin..... 


Tropicariossa oli meidän lisäksemme tasan yksi perhe mikä oli vain ja ainoastaan mukavaa. Lapset saivat liikkua vapaammin kun ei tarvinnut koko ajan pelätä että Eevi törmää johonkin. Se on niin kumma kun pienillä lapsilla tuntuu aina olevan se sama tapa juosta eteenpäin ja katsoa ihan kaikkialle muualle paitsi sinne eteenpäin.:D



Lopuksi käytiin vielä testaamassa miltä tuntuisi istua krokotiilin selässä. 



Meidän pieni retkemme oli oikein kiva ja onnistunut. Omalla autolla on niin mukava tutustua ympäristöön ja Kolmårdeniin mutkittelevaa merenrantatietä olisi kiva päästä ihastelemaan vielä keväämmälläkin.:) Eilinen päivä kului ihan täällä Linköpingissä kotoilun ja kaupungilla käväisyn merkeissä. 

Nyt ulkona on sinisen taivas ja me lähdemme lasten kanssa pyydystämään auringonsäteitä. Iltapäivällä on vuorossa Leo's Lekland mitä mukavimmassa seurassa.:)

Oikein kivaa alkuviikkoa kaikille!

Kommentit

LeAnn sanoi…
Aivan upea paikka! :-) Kyllähän tuolla lapset varmasti viihtyy ja näkemistä on myös aikuisille. Aivan ihana tuo Eemil krokotiilin selässä. Hän on selvästi ottanut voiton krokosta. :-)
Liina sanoi…
Niin suloisia kuvia ja lapsia! Oi että, tuo olisi kyllä ollut mahtava paikka tutista luopumiseen (oli meillä ajankohtaista joulun aikoihin). Vai olisikohan siitä jäänyt traumat lapselle ja ikuinen kammo apinoita kohtaan...
Unknown sanoi…
LeAnn: Tuo paikka palvelee kyllä sekä aikuisia että lapsia. Se onkin varmaan yksi eläintarhojen parhaista puolista kun ne ihan aidon oikeasti kiinnostavat kaiken ikäisiä.:)

Liina: Meillä Eeviltä on tarkoitus ottaa tutit pois nyt helmikuussa. Tuo tutin ryöstäminen on teoriassa hauska idea, mutta todellisuudessa tosiaan turhan raju.:D Meillä neiti rakastaa eläimiä enkä missään nimessä haluaisi saada hänelle sellaisen johdosta mitään kammoa aikaiseksi. Jos neitimme olisi vanhempi(ja ymmärtäväisempi) hänen kanssaan voisi sopia että tutit viedään seuraavalla reissulla pienille apinavauvoille, mutta nyt siitäkin tulisi vain suuri huuto..

Suositut tekstit