Sunnuntai brunssi

Hyvää huomenta ihanat!<3 Täällä on pitkästä aikaa "arki" astumassa kuvioihin vaikka viikonloppu onkin aluillaan. Tämäkin viikko on nimittäin ollut juhlaa kun meillä oli ystävä-perhe vierailulla. Vaikka me ollaankin viimeisen kuukauden aikana saatu nauttia poikkeuksellisen paljon läheistemme seurasta niin fakta on se että me vietämme talven aikaan varmaan aika paljon keskiverto perheitä enemmän aikaa ihan vain keskenämme.  Eletään meidän pienen pienessä kuplassa joka puhkeaa aina kevään tullen kun palaamme Suomeen. Jollain tavalla olen koukuttunut tähän meidän symbioosiimme ja vaikka kaipaankin jo kevättä ja ennen kaikkea perheitämme ja  ystäviämme niin tiedän että syksyn tullen käperryn taas mielelläni tähän meidän rauhalliseen hiljaiseloomme. 


Arki on arkea kaikessa turvassa ja tavallisuudessaan ja pieni piristys on aina tervetullutta. Kaikkein ihaninta piristystä meille ovat juuri nämä vierailut; emme me mitään erakoita kuitenkaan ole, mutta elämää voi piristää myös pienemmillä jutuilla. Ja näistä pienemmistä jutuista ensimmäisenä mieleeni tulee tietysti ruoka..;) Sunnuntai on yleensä mieheni työviikon ainoa vapaapäivä ja silloin meillä herätään hitaasti ja syödään extra hyvä aamupala. Välillä lettuja ja välillä jotain ihan muuta... viime sunnuntaina tehtiin kunnon brunssi. Tai no kunnon lähinnä minun pienellä mittakaavallani, neljälle hengelle joista kaksi on lapsia on vain aivan turhaa vääntää kymmentä eri sortimenttia.  Seuraavaksi siis meidän viimeisin brunssi menu. Saa kokeilla kotona!


Sunnuntai brunssi A'la pienistä nauttija


Ricotta-pinaattipannarit

Tarvitset:

150g pakastepinaattia
250g ricottajuustoa
1,5dl maitoa
2 munaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa

paistamiseen margariinia

Sulata pinaatti ja valuta siitä ylimääräinen neste. Sekoita pinaatin kanssa ricotta, maito ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita huolellisesti. Paista pannukakkuja mollemmin puolin runsaassa voissa.


Keitetyt munat savulohitäytteellä

Tarvitset:

4 munaa

100g kylmäsavustettua lohta
1 pieni sipuli
2rkl kapriksia
2rkl hienonnettua ruohosipulia
1rkl sitruunamehua
3rkl majoneesia
ripaus mustapippuria

pinnalle ruohosipulisilppua

Keitä kanamunia 8-10 minuuttia ja jäähdytä niitä hetki kylmässä vedessä. Hienonna täytettä varten lohi, sipuli ja kaprikset ja sekoita ne keskenään. Lisää hienonnettu ruohosipuli ja majoneesi ja mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Halkaise munat pituussuunnassa ja jaa täyte puolikkaiden päälle. Ripottele pinalle ruohosipulisilppua. 


Lämmin hedelmäsalaatti

Tarvitset:

1prk ananaspaloja
1 appelsiini
1 banaani
1 omena
2rkl sitruunamehua
4tl hunajaa

margariinia paistamiseen

Valuta ananaksista neste. Kuori banaani ja appelsiini ja pese omena. Viipaloi hedelmät ja kostuta ne sitruunamehulla. Paista hedelmät rasvassa pannulla ja asettele ne lautasille tai kulhoihin. Valuta salaatin päälle hunajaa ja tarjoile lämpimänä.


Marja-rahkasmoothie

Tarvitset:

4dl pakastemustikoita ja -mansikoita
1 banaani
2dl maustamatonta jogurttia
200g maitorahkaa
0,5dl mysliä/kaurahiutaleita
1rkl vaniljasokeria
1rkl hunajaa

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita hetki täydellä teholla.


Tämän brunssin tarjoilut upposivat meillä myös lapsille. Eemilin lemppareita olivat ricotta-pinaattipannarit ja Eevin herkkua olivat savulohitäytteiset munat(meidän puolitoista vuotiaalla on hiukan oudot makumieltymykset..:D). Meillä brunssi on myös helppo ja hyvä tapa totutella lapsia uusiin makuihin ihan ja vain siitä syystä että aamulla heillä on kova nälkä ja silloin oudommankin oloiset jutut uppoavat helposti.:) 



Oikein kivaa ja herkullista alkavaa viikonloppua!<3









Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kuulostaapas herkullisilta noi pannukakut, nam (ja tietysti koko brunssi)! Täytyypi testata sunnuntaina, kun Mikkokin sattuu olemaan maisemissa! :) Oikein rentouttavaa viikonloppua sinne! -Anna
LeAnn sanoi…
Ai, kun kuulostaa hyvältä! :-) Sunnuntaiaamut ovat usein sitä ihanaa perheluksusta! Meilläkin voitaisiin kokeilla tulevana sunnuntaina... :-) Ihanaa viikonloppua!
Unknown sanoi…
Anna: Toivottavasti teille Mikon kanssa maistuu ja ihanaa yhteistä aikaa!<3 PS. Sain sun instagram-kuvista blini kuumeen. Pakko päästä kokeilemaan niitä ensimmäistä kertaa itse kotona!;)

LeAnn: Oikein mukavaa viikonloppua, toivottavasti teille maistuvat nämä yhtä hyvin kuin meille!:)

Suositut tekstit