Meidän kaupunki

Olin tänään lasten kanssa kaupungilla kiertelemässä ja kaartelemassa; vähän ostoksia, lounasta ja kahvittelua. Samalla räpsin kuvia kun oltiin kerrankin valoisaan aikaan ihmisten ilmoilla. Ja kuten kohta näette tämä on tosi nätti ja viihtyisä paikka.

Niin ja pienen pieni varoitus: nyt seuraa turistikierros kamaa..;D 

Aloitetaan tietysti kaupungintalolta joka on rakennuksena todella kaunis ja vielä upeampi pimeällä jos vain osaisin jotenkin tallentaa sen edustavasti kameralleni. Rakennus on toiminut alunperin Katedraalikouluna.Ja seuraavaksi eräs Stadshusin seinälle kiipustanut finskilapsi.


Kivenheiton päässä kaupungintalolta on Linköpingin tuomiokirkko joka on upea ulkoa käsin, mutta sisältä vieläkin kauniimpi. Suunnitelmissamme oli mennä lasten kanssa nytkin sisällä käymään, mutta koska siellä oli alkamassa hautajaiset jätimme luonnollisesti menemättä. 


Eemil pitää tästä kirkosta kovasti, varmasti eniten siksi että sinne on tehty alttari myös lapsille leikkiurkuineen päivineen.  Tosi ihanaa kun lapset toivotetaan tällä tavalla tervetulleiksi. Tuomiokirkon ympärillä on muutoinkin paljon kauniita ja vanhoja rakennuksia. Mukavaa kun kirkko seisoo arvoisessaan miljöössä.Seuraavaksi suuntasimme Stora Torgetille, joka on varsin arvokas ja ryhdikäs kokonaisuus sekin. Vanhat ja upeat kivirakennukset ovat aina viehättäneet omaa silmääni kovasti. Niin ja löytyi suurtorilta yksi jouluseimikin mitä sai ihan rauhassa koskea ja kokeilla.:)
Tämä seimi oli vähän päivitetympi versio ja Eemilkin kummasteli miksi vauvan isällä on noin paljon työkaluja.:D


Eeviä kiinnosti lähinnä itse vauva ja eläimet. 
Suurtorilta jatkoimme matkaa S:t Larsin kirkolle. Ehkä eniten koko keskustassa pidän siitä että kauniit rakennukset ja niiden luoma vanha arvokas henki säilyvät korttelista toiseen. Kaikki hyvä ei ole vain yhden torin ympärillä.Seuraavaksi ehkä historian suloisin korukauppa.:)


Eemil halusi päästä taas kuviin ja alkoi kerätä yleisöä näillä hivenen oudohkoilla poseerauksillaan. Molariahan hän tietysti esittää..:)Ja ihan lopuksi vielä meidän pikku pusuhuuli.<3


Että tällaista tällä kertaa. Tammikuussa meille on tulossa aika paljon vieraita ja täytyy sanoa että tätä kaupunkia on ihan kiva esitellä ystäville ja perheillemme. Eevikin tuntuu hiukan ryhdistäytyneen tuossa vaunuissa istumisessa niin että voidaan hetki pyöriäkin jossain. Tai oikeastaan hän on viisastunut sen verran että voin aina välillä sopivan paikan tullen irrottaa kahleet..:D Ja Eemil on omaksunut hyvin roolinsa siskon perässä juoksijana!;)

Tännekin on luvattu perjantaista eteenpäin lunta(Jee!) ja pakkasta ja sitten päivät kuluvat toivon mukaan meidän pihan pulkkamäessä. Tuskin maltan odottaa!

Reipasta viikon jatkoa ihanat!Kommentit

LeAnn sanoi…
Olipas kiva kaupunkiesittely. :-) Mukavalta kaupunki vaikuttaa. Ja ihania nuo pikkuposeraajat. ♡
Mukavaa loppuviikkoa!
Unknown sanoi…
Kiitos LeAnn! Tämä on kyllä kaiken kaikkiaan oikein mukava paikka.:)
Liina sanoi…
Hei! Onpa hyviä kuvia ja mielenkiintoisen näköisiä paikkoja. Varmasti oikein viihtyisä kaupunki. Sinulla on muutenkin kiva blogi ja olet hyvä kirjoittamaan.

Löysin tänne sattumalta kun googletin Livly-takin mitoitusta. Tilasin pari postausta sitten esitelleesi villakangastakin netistä(tosin harmaana) omalle tyttärelleni ensi talveksi, jolloin hän on kolmevuotias. Livlyn koot vaan mietityttää, kun niistä ei aiempaa omakohtaista kokemusta ole, mutta olen kuullut, että vastaavat 1-2 kokoa pienempää kuin normaalisti. Tiedä sitten, onko takki vielä ensi vuonna ihan liian suuri, kun tämän mukaan varauduin.

Suloisilla lapsillanne on muutenkin kauniita vaatteita ja asusteita monelta suosikkivalmistajaltani. Niin myös itselläsi! Jään kuulolle ja seuraamaan blogiasi. :)
Unknown sanoi…
Hei Liina!

Mukava kun löysit tänne ja kovasti tervetuloa lukemaan!:)

Livlyn mitoitus on juurikin tuon 1-2 kokoa pienempää kuten kirjoitit joten hyvä vain että olet asiaan varautunut varsinkin kun takki on ensi talveksi. Eevillä on kuvissa kolme vuotiaan takki ja hän on vasta 1,5 vuotias. Takki on tänä talvena vielä aika pitkä niin helmasta kuin hihoista, mutta koska hihat ovat melko kapeat ne saa mielestäni ihan siististi käärittyä. Ensi talvena Eevin olessa kaksi vuotta uskon takin olevan juuri oikean kokoinen mutten ainakaan itse uskalla edes toivoa että takki mahtuisi hänelle vielä kokolapun mukaisesti kolme vuotiaana.
Livlyn vaatteet ovat kyllä aivan ihania ja tuskin maltan odottaa kevätmalliston saapumista.:)

Toivottavasti sait vastauksen kysymykseesi!
Ihanaa viikon jatkoa sinulle!

Suositut tekstit